Sloboda poražena na Tušnju: Bordo tim odnio tri boda u Sarajevo

Radiosarajevo.ba
Sloboda poražena na Tušnju: Bordo tim odnio tri boda u Sarajevo
Fudbalski klub Sarajevo gostovao je u drugom kolu Lige za prvaka Bosne i Hercegovine kod Fudbalskog kluba Sloboda. Slavili su gosti rezultatom 2:0.

Sloboda je prije 20-ak dana u 22. kolu Premijer lige Bosne i Hercegovine slavila protiv Sarajeva rezultatom 3:0, a ovaj put tri boda u prijestolnicu Bosne i Hercegovine odnio je Bordo tim. Obje ekipe u ovaj duel ušle su izuzetno oprezno, pa smo u prvom poluvremenu na stadionu Tušanj gledali izuzetno nezanimljivu utakmicu.

U 30. minuti polupriliku je imao Ahmetović, ali je šutirao preko gola Hadžića. U 44. minuti vidjeli smo najbolju priliku u prvom poluvremenu. Sarić je oštro centrirao, pronašao Kovačevića koji šutira glavom, ali samo pored gola Slobode. Ostalo je nakon izuzetno loših prvih 45 minuta 0:0 na stadionu Tušanj.

Na samom početku drugog poluvremena pokušao je kapiten Sarajeva udarcem iz daljine, ali pokušaj Duljevića odlazi pored gola Hadžića. U 51. minuti lijepa akcija gostiju, a nakon centaršuta Bekića do lopte ipak ne dolazi Hebibović.

Sarajevo je povelo u 55. minuti susreta. Rustemović je ukrao jednu loptu, odigrao pas za Duljevića koji šutira, a Anel Hebibović šalje odbijenu loptu u mrežu Slobode. U 60. minuti nova prilika za Sarajevo. Šutirao je Ahmetović, ali pored gola domaćih.

U 71. minuti gosti su tražili jedanaesterac nakon što je u šesnaestercu Slobode strušen Hebibović, ali se Paradžik nije oglasio. Deset minuta kasnije jedanaesterac su tražili i domaći, ali ni ovaj put Paradžik nije pokazao na bijelu tačku.  U samom finišu susreta za 2:0 iz slobodnog udarca pogodio je Sarić, a kod Slobode crveni karton u nadoknadi vremena dobio je Mehmedagić. 

Nešto ranije svoj duel u Krupi na Vrbasu odigrali su istoimeni domaćin i Radnik iz Bijeljine. Susret je završen rezultatom 1:1. Domaći su poveli u 57. minuti susreta nakon velike greške golmana domaćih, preko Ljubenovića, a bod Radniku donio je Đurić u 75. minuti utakmice. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije