Zrinjski vjerovatno sa statusom nosioca u prvom kolu kvalifikacija za Ligu prvaka

0
Radiosarajevo.ba
Zrinjski vjerovatno sa statusom nosioca u prvom kolu kvalifikacija za Ligu prvaka
Foto: HŠK Zrinjski/Facebook / HŠK Zrinjski

Kada bi trenutni lideri u nacionalnim nogometnim prvenstvima u Evropi na kraju sezone i osvojili titule, Zrinjski bi bio nosilac u prvom kolu kvalifikacija za Ligu prvaka.

Plemići imaju koeficijent od 8.500, što bi u ovom trenutku bilo dovoljno da se nađu 'iznad crte', odnosno među povlaštenim timovima u prvoj rundi.

To znači da bi potencijalni rivali prvaka BiH bili Lincoln, Shakhter Soligorsk, Klaksvik, Dinamo Tbilisi, Budućnost Podgorica, Drita, Rakow, Partizan Tirana, Aris Limassol, Hacken, Farul Constanta, Larne, Urartu, Hamrun Spartans, Swift Hesprage i Struga. Dakle, protivnici s kojima bi Mostarci najverovatnije bili favoriti.

Spektakl u Rijadu:Usyk tijesno pobijedio Furyja u fantastičnom meču

Spektakl u Rijadu:Usyk tijesno pobijedio Furyja u fantastičnom meču

S druge strane, kao nosioci bi izbjegli ekipe kao što su Galatasaray, Ferencvaros, Qarabag, Sheriff, Astana, Maccabi Haifa, CSKA Sofia…

No, još mnogo mečeva sve ekipe trebaju odigrati u svojim prvenstvima, a ni Zrinjski nije osigurao titulu šampiona BiH. Ali sigurno je da se već u ovom trenutku mogu barem nadati statusu nosioca i povoljnijem žrijebu, prenosi scsport.

Koeficijenti za Ligu prvaka
Foto: Scsport: Koeficijenti za Ligu prvaka

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije