Nezaustavljivi Zrinjski razbio Borac: Plemići 'zacementirali' vodstvo za prvaka BiH

0
Radiosarajevo.ba
Nezaustavljivi Zrinjski razbio Borac: Plemići 'zacementirali' vodstvo za prvaka BiH
Foto: HŠK Zrinjski / Zrinjski - Borac

Zrinjski je ostvario ubjedljivu pobjedu u derbiju 25. kola m:tel Premijer lige BiH, odigranom na Gradskom stadionu u Banjoj Luci (0:3). Lider je ujedno i nanio prvi poraz Borcu u više od mjesec dana.

Nakon početnog ispitivanja snaga, prva prava prilika ukazala se Plemićima u 20. minuti, poslije centarušuta Ćužea glavom je Stanić šutirao pored gola domaćih, piše SC.

Pet minuta kasnije, Mostarci su poveli. Ćuže se oslobodio čuvara, namjestio na šut i – bum! Navodećim projektilom pogodio je same rašlje. Remek-djelo, jedan od najljepših pogodaka ove sezone.

Bosanac radio na novoj Appleovoj seriji sa slavnim Donom Cheadleom: Otkrio nam je detalje

Bosanac radio na novoj Appleovoj seriji sa slavnim Donom Cheadleom: Otkrio nam je detalje

Zatim je i Borac imao šansu tri minute poslije, ali Mrkaić je glavom gađao pravo u dobro postavljenog Marića. Golman Zrinjskog dobro je reagovao i kad mu je Mrkaić zaprijetio u posljednjoj minuti prvog poluvremena.

Početkom drugog dijela utakmice nije se mnogo toga dešavalo, Plemići su znalački umirili ritam meča. A zatim i udvostručili vodstvo.

Arbitar Luka Bilbija u 63. minuti je dosudio penal za Zrinjski, Dojčinović je u šesnaestercu Borca srušio Ćužea. Siguran realizator je bio Bilbija, ali Nemanja. Ukupno 18. gol ove sezone prvog strijelca Premijer lige BiH.

Do novog pogotka gosti su došli u 85. minuti. Ćetković je odbio šut Kamenara, ali na pravom mjestu se našao Sabljić i pospremio loptu u mrežu Banjalučana – 0:3.

Nije se mnogo toga uzbudljivog dešavalo do kraja susreta. Lider je ovom pobjedom prvom pratiocu Borcu pobjegao na velikih 17 bodova prednosti.

Kakva ekipa!💣🔥 #HŠKZ ⚪🔴

Posted by HŠK Zrinjski Mostar on Saturday, April 8, 2023

Borac – Zrinjski 0:3 (Ćuže 25’, Bilbija 65’, Sabljić 85’)

Gradski stadion u Banjoj Luci. Glavni sudija: Luka Bilbija (Prijedor).

BORAC: Ćetković, Dojčinović, Subić, Vojnović, Lazić, Predragović, Pišek (Blagaić), Piščević, Kulašin (Cvijanović), Tatar (Jurilj), Mrkaić (Lukić).

ZRINJSKI: Marić, Ćorluka, Barišić, Jakovljević, Memija, Zlomislić, Ivančić, Prskalo (Kamenar), Ćuže (Jukić), Stanić (Sabljić), Bilbija (Kiš).

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije