Zrinjski ubjedljivo došao do važnih bodova u borbi za Europu

0
Radiosarajevo.ba
Zrinjski ubjedljivo došao do važnih bodova u borbi za Europu
Foto: HŠK Zrinjski / Zrinjski / Arhiv

Zrinjski je došao do veoma važne pobjede u borbi za plasman u Evropu, a Plemići su u 25. kolu m:tel Premijer lige Bosne i Hercegovine savladali na svom terenu Radnik iz Bijeljine rezultatom 3:0, a može se reći da su gosti na ovom susretu bili bezopasni.

Zrinjski je imao potpunu dominaciju u prvom poluvremenu, a gosti su samo jednom pokušali preko Janjića, piše Scsport.ba.

Iz prve prave prilike na utakmici postignut je pogodak. Juranović je u 11. minuti doveo Plemiće u prednost nakon asistencije Ćorluke.

Kozić je odlično zaustavio dva pokušaja domaćih u 18. minuti. Prvo udarac Bilbije glavom, a potom i Zlomislića sa distance.

Govedarica je pao u šesnaestercu gostiju u 25. minuti, domaći su tražili penal, ali sudija Musić se nije oglasio. Uslijedio je pokušaj Enina u 32. minuti, no još jednom je na golu gostiju dobro intervenisao Kozić.

Dvije minute poslije šutirao je Magdić i pogodio saigrača Govedaricu. Plemići su imali novu veliku priliku u 35. minuti, no Juranović je pogodio prečku.

Do kraja prvog dijela utakmice Zrinjski je imao priliku preko Govedarice, koji je izblokiran. Na startu drugog poluvremena mostarski klub je zaprijetio, a u šansi se našao Bilbija. Nedugo nakon toga jedan njegov udarac je izblokiran.

Huseinbašić je u 54. minuti uputio prvi udarac u okvir gola domaćih, ali bez promjene rezultata. Uslijedio je period bez većih šansi, a u 76. minuti snažnim i preciznim udarcem Bilbija je udvostručio prednost Plemića. U sudijskoj nadoknadi Todorović je postavio konačnih 3:0.

Zrinjski – Radnik 3:0

Stadion: Pod Bijelim brijegom (Mostar). Sudija: Admir Musić (Sarajevo). Žuti kartoni: Janjić, Mekić, Sušić (Radnik).

ZRINJSKI: Varvodić, Ćorluka, Jakovljević, Magdić, Bekić, Zlomislić, Enin (od 74. minute Trebotić), Govedarica (od 59. minute Ivančić), Filipović (od 74. minute Todorović), Juranović (od 84. minute Marušić), Bilbija (od 84. minute Bašić).

RADNIK: Kozić, Nikić, Šubert, Simonović, Sušić, Mekić, Vasić (od 45. minute Vasić), Popara (od 90. minute Gogić), Milenković, Huseinbašić (od 89. minute Lazić), Janjić.

 

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije