Stromsgodset / Norveški klub otpustio trenera zbog rasizma

10. 04. 2021. u 17:41:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 0

Norveški nogometni prvoligaš Stromsgodset otpustio je danskog trenera Henrika Pedersena nakon što su ga igrači optužili za rasističke primjedbe.

Klub je početkom sedmice stao na stranu trenera, a nakon brojnih razgovora s igračima, 43-godišnji Pedersen je ipak razriješen s funkcije, piše Sportklub.hr.

Norveški prvoligaš napisao je na svojoj službenoj Facebook stranici da su postigli dogovor s Pedersenom, koji je preuzeo Stromsgodset 2019. godine, o raskidu ugovora.

Međutim, 43-godišnji Danac je negirao sve navode o rasističkim primjedbama, čiji detalji nisu objavljeni u javnosti.

"Ovo nije kraj koji sam želio. Odbacujem sve optužbe jer su u suprotnosti s mojim vrijednostima kao čovjeka i trenera. Imam i uvijek sam imao nultu toleranciju prema bilo kojem obliku predrasuda ili diskriminacije na temelju boje kože, etničke pripadnosti, spola, orijentacije ili vjerskih uvjerenja.

Ne bojim nikoga i prema svima se ponašam s istim poštovanjem i jednakošću,” kazao je Pedersen za klupsku stranicu dodavši: “Osjećam se nemoćno u borbi protiv optužbi koje se ne mogu dokumentirati i nemoguće se obraniti od njih", rekao je Pedersen.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

NEMA KOMENTARA