Zrinjski i Borac podijelili bodove, derbi kola bez pobjednika

0
Radiosarajevo.ba
Zrinjski i Borac podijelili bodove, derbi kola bez pobjednika
Foto: Facebook / Detalj s utakmice

Odigrana je pretposljednja utakmica šestog kola WWin lige Bosne i Hercegovine, u kojoj su se sastali Zrinjski i Borac. Meč koji se igrao u Mostaru, završen je rezultatom 1:1. Plemići su odlično otvorili sezonu sa tri pobjede, Borac je odigrao samo dvije utakmice, zabilježio dvije pobjede.

Samo otvaranje utakmice bilo je bez prilika sa dosta sitnih prekida. Pravih prilika nije bilo sve do 14. minute kada je Savić sjajno prošao, centrirao, Marić je odbio loptu do Kulašina, koji se nije najbolje snašao, te je rezultat ostao nepromijenjen.

Minut kasnije, Srećković je oprobao udarac, no Marić je bio siguran na golu. Gosti su nastavili pritiskati, posebno preko Savića, ali fudbaler Borca nije bio precizan. U 27. minuti gosti su tražili prekršaj, ali je sudija Irfan Peljto, samo odmahnuo rukom i pustio da se igra nastavi. Prvi žuti karton je zaradio Srečković u 34. minuti utakmice.

Donald Trump potpuno izgubio živce: Pogledajte šta je sad napisao o Taylor Swift

Donald Trump potpuno izgubio živce: Pogledajte šta je sad napisao o Taylor Swift

Dvije minute kasnije, velika greška gostujućeg defanzivca Carlona šokirala je Borac. Ćorluka je iskoristio tu priliku i postigao pogodak za vodstvo Zrinjskog od 1:0. Drugi žuti karton je dobio Herera u 42. minuti. Nakon slobodnog udarca Šunjić je šutirao, ali je odbranio Manojlović njegov udarac. Prvo poluvrijeme je bilo produženo četiri minute, ali nije bilo pravih prilika te su Plemići otišli sa golom prednost na pauzu, piše SCSport.

U drugom poluvremenu, Zrinjski je prvi zaprijetio preko Ćužea, koji je nakon solo prodora pokušao centrirati, ali bez uspjeha, pa je prilika za Plemiće propala. Nedugo zatim, mladi Topić je probio po desnoj strani i poslao opasan centaršut, ali je iskusni Grahovac uspio izbiti loptu daleko od svog gola.

KRAJ! Derbi između HŠK Zrinjski i FK Borac završio je bez pobjednika. Strijelci su bili Ćorluka i Despotović. Idemo dalje! 👊

Posted by HŠK Zrinjski Mostar on Sunday, September 15, 2024

Prvi žuti karton za Zrinjski dobio je Šunjić u 55. minuti zbog prekršaja nad Hreljom. U 60. minuti su uslijedile prve izmjene na utakmici – kod Borca su u igru ušli Milunov i Despotović umjesto Hrelje i Srećkovića, dok je kod Zrinjskog Posavec zamijenio Ćorluku, strijelca jedinog pogotka u prvom poluvremenu.

U 62. minuti, Šunjić je sjajno uposlio Posaveca, koji se lijepo oslobodio svog čuvara, ubacio loptu, ali je Grahovac ponovo dobro reagovao i izbio loptu u korner. Nakon izvedenog kornera, Posavec je pronašao prostor za udarac, no lopta je otišla pored gola Manojlovića.

U 65. minuti, trener Žižović je izvršio novu izmjenu, uvodeći Ogrineca umjesto Skorupa. Ćuže je ubrzo pokušao šutirati sa 20-ak metara, ali je lopta otišla pravo u ruke golmana Manojlovića. U 73. minuti, Kulašin je primio dugu loptu, oslobodio se Tičinovića, ali se spetljao u ključnom trenutku. Nakon toga je u igru ušao Jurilj umjesto Ćužea, dok je Čavić ušao na teren umjesto Herere.

U 80. minuti Topić je postao drugi igrač sa javnom opomenom. Čamber i Rušević su ušli u igru umjesto Topića i Mulahujesnovića u 83. minuti.

U 86. minuti utakmice, rezervisti Žižovića su kreirali izjednačenje. Ogrinec je uposlio Despotovića, koji je postigao svoj prvi pogodak u dresu Borca. Gol Despotovića donio je izjednačenje i postavio konačan rezultat utakmice na 1:1. Do kraja utakmice nije bilo prilika te je utakmica završena rezultatom 1:1.

U narednom kolu će Zrinjski gostovati na Grbavici kod Željezničara, dok će Borac ugostiti Sarajevo.

Tablice omogućuje Sofascore

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije