Zrinjski slavio u hercegovačkom derbiju: Posušje doživjelo prvi poraz sezone

0
Radiosarajevo.ba
Zrinjski slavio u hercegovačkom derbiju: Posušje doživjelo prvi poraz sezone
Foto: Facebook / HŽK Zrinjski

U Mostaru se večeras, 3. septembra, igrala posljednja utakmica petog kola WWin lige BiH između Zrinjskog i Posušja, a nakon posljednjeg sudijskog zvižduka hercegovački derbi je okončan rezultatom 1:0.

Za domaćina, ekipu Zrinjskog ovo je tek druga utakmica u novoj sezoni, dok ekipa Posušja ima odličan uvod sezone jer u odigrana četiri kola još uvijek nemaju poraz i pred gostovanje u Mostaru nalazili su se na drugom mjestu sa deset osvojenih bodova.

U uvodnih deset minuta meča u Mostaru, viđene su dvije prilike po jedna na obje strane, ali promjene rezultata nije bilo. Prijetili su domaći preko Malekinušića polovinom prvog poluvremena, ali je njegov udarac nije završio iza leđa golmana Galića.

Pronađena djevojčica (14) iz Konjica: Jedan muškarac uhapšen

Pronađena djevojčica (14) iz Konjica: Jedan muškarac uhapšen

Naredno uzbuđenje viđeno je ponovo na polovini gostiju, Mlinar je šutirao direktno iz slobodnog udarca, ali je i on bio neprecizan pa je rezultat ostao nepromijenjen. Najozbiljniju priliku gosti su imali u 38. minuti, Rozić je šutirao sa distance, no golman Zrinjskog bio je na visini zadatka pa je loptu odbio u korner nakon koga Posušje nije uspjelo ozbiljnije zaprijetiti.

Najbolja šansa prvog dijela viđena je u sudijskoj nadoknadi, Mlinar je centrirao iz kornera, Malekinušić šutirao glavom, njegov udarac je izblokiran, a na odbijenu loptu natrčao je Jakovljević koji je odlično šutirao, ali je Galić krajnjim naporom uspio sačuvati mrežu, piše Sportcentar.

Drugo poluvrijeme je već na samom početku donijelo uzbuđenje i to u kaznenom prostoru gostiju gdje je Rozić oborio Malekinušića, a glavni sudac meča Darko Gedžić je pokazao na bijelu tačku. Uslijedila je konsultacija sa sudijama u VAR sobi, no odluka nije promijenjena. Odgovornost je preuzeo Tomislav Kiš i pogodio za vodstvo domaćih.

Nakon postignutog gola, domaćin je uspostavio potpunu kontrolu, a veliki broj prekida doprinio je da tempo utakmice bude dodatno usporen sve do 80. minuta kada se rezervista Karlo Kamenar našao u odličnoj prilici, no glavom je Kamenar sa pet metara šutirao pored gola domaćih. Kamenar je za svega dvije minute ponovo zaprijetio, šutirao je ovog puta nogom, ali je i ovog puta bio neprecizan.

Zrinjski je sa nova tri boda došao do sedme pozicije, dok je Posušje i nakon prvog ovosezonskog poraza ostalo na drugom mjestu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije