Borac savladao GOŠK sa 3:0

0
Radiosarajevo.ba
Borac savladao GOŠK sa 3:0
Foto: Mondo / FK Borac - GOŠK

U okviru 5. kola WWin lige BiH snage su odmjerili Borac i GOŠK, a krajnji rezultat ove utakmice je 3:0 u korist tima iz Banja Luke.

Borac je na Gradskom stadionu u Banjoj Luci dominirao protiv ekipe GOŠK-a i zasluženo slavio rezultatom 3:0 u utakmici u kojoj su domaćini kontrolisali igru od početka do kraja.

U prvom poluvremenu, Borac je imao nekoliko prilika, ali nije uspio zatresti mrežu gostiju. Najbliži pogotku bili su u 8. minuti kada je Srećković šutirao, ali je Kolak odbranio njegov udarac.

Tragičan gubitak: U Sarajevu preminula žena koja je više od godinu čekala na terapiju za karcinom

Tragičan gubitak: U Sarajevu preminula žena koja je više od godinu čekala na terapiju za karcinom

GOŠK je, s druge strane, bio fokusiran na defanzivu i nije uspio ozbiljnije ugroziti gol domaćih. Borac je na početku drugog poluvremena pojačao pritisak, što je konačno donijelo rezultate u 54. minuti.

Srećković je iz prekida ubacio loptu, a Skorup je glavom postigao pogodak protiv svog bivšeg kluba i doveo Borac u vodstvo. Samo tri minute kasnije, Grahovac je na asistenciju Srećkovića povisio rezultat na 2:0, čime je Borac praktično osigurao pobjedu.

U 74. minuti, Borac je iskoristio veliku grešku gostujuće odbrane. Perić je kiksao, što je omogućilo Marčetiću da se nađe sam pred golom.

Ipak, nesebično je dodao loptu Kulašinu, koji je postigao treći gol za domaće, potvrdivši njihovu dominaciju. Do kraja meča, Borac je nastavio s napadima, dok je GOŠK bio potpuno nemoćan i jedva čekao da sudija odsvira kraj.

Gosti će nakon ovog poraza morati pronaći način da prekinu lošu seriju, dok Borac može biti zadovoljan prikazanim i osvojenim bodovima, piše Sport Centar.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije