Zrinjski i Bilbija igraju fudbal kakav se u BiH rijetko viđa

0
Radiosarajevo.ba
Zrinjski i Bilbija igraju fudbal kakav se u BiH rijetko viđa
Foto: HŠK Zrinjski/Facebook / Detalj s utakmice Zrinjski - Tuzla City

Fudbaleri Zrinjskog pobijedili su danas u Mostaru Tuzla City s 5:0 u derbi meču 24. kola Premijer lige BiH.

Plemići su na ovaj način pokazali da u aktuelnoj sezoni nemaju pravu konkurenciju kada je u pitanju domaći šampionat.

Prvo poluvrijeme

Emotivna priča: Djevojčica (7) prodajom limunade prikupila novac za nadgrobni spomenik svojoj majci

Emotivna priča: Djevojčica (7) prodajom limunade prikupila novac za nadgrobni spomenik svojoj majci

Utakmica je počela obećavajuće za goste, Mehanović pogađa okvir gola Plemića u četvrtoj minuti. No, ubrzo su kola krenula nizbrdo za ekipu iz Simin Hana.

Prvo je trener Tuzla Cityja Husref Musemić u 19. minuti dobio crveni karton zbog prigovora, da bi u 33. minuti domaći došli u vodstvo. Savić je nekako proturioo loptu do Tičinovića, a krilni nogometaš Zrinjskog rutinski matirao Brajlovića, piše SC Sport.

Rezultatom 1:0 završeno je prvo poluvrijeme, da bi nakon odmora uslijedio potop gostiju, uz pogoršanje vremenskih prilika u Mostaru.

Drugo poluvrijeme

Sjajni Nemanja Bilbija u 51. minuti postiže pogodak nakon sjajnog centaršuta Kerima Memije, da bi kapiten Plemića deset minuta kasnije poentirao i za 3:0.

Rezervista Šipovac se upisuje u strijelce u 72. minuti, a osam minuta kasnije Jukić, koji je također ušao u drugom poluvremenu, nakon majstorskog lažnjaka pogađa suprotni kut gola Tuzla Cityja za visokih 5:0.

Do kraja meča rezultat se nije mijenjao, iako napadi Zrinjskog nisu prestajali. No, i ovako su Mostarci bili više nego ubjedljivi u duelu protiv prvog pratioca.

Treba reći riječ - dvije i o Nemanji Bilbiji. Posljednji meč na kojem napadač Zrinjskog nije doa gol igrao se 22. septembra prošle godine. Od tada je na nestvarnih 15 uzastopnih mečeva bo strijelac barem jednog gola. Ukupno je u tih 15 utakmica postigao 23 gola.

Trenutno je, naravno, ubjedljivo najbolji strijelac lige sa 26 postignutih golova.

     

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije