Zrinjski se poigrao sa Radnikom i ušao u historiju pred praznim stadionom u Mostaru

0
Radiosarajevo.ba
Zrinjski se poigrao sa Radnikom i ušao u historiju pred praznim stadionom u Mostaru
Arhiv / Nemanja Bilbija

Zrinjski je nanio težak poraz Radniku utakmici 23. kola m:tel Premijer lige Bosne i Hercegovine (4:0), a bio je ovo trijumf za historiju. Plemići su ostvarili 13. uzastopnu pobjedu u domaćem prvenstvu i postavili rekord, dok je i Nemanja Bilbija postao fudbaler sa najviše pogodaka u jednoj premijerligaškoj sezoni.

Plemići su zaprijetili prvi put u šestoj minuti. Snažan udarac Bilbije iz slobodnog udarca odbranio je Muminović. Pet minuta poslije Ćorluka se našao u protivničkom šesnaestercu i glavom je šutirao pored gola. Zrinjski je poveo u 22. minuti. Memija je uposlio Bilbiju, koji je postigao svoj 22. pemijerligaški gol ove sezone.

Trener Radnika Đurić morao je rano mijenjati, a povrijeđenog Živkovića zamijenio je Škrijelj. Janković je poslao loptu preko gola sa 20-ak metara u 29. minuti. Nedugo nakon toga Memija se našao u stopostotnoj šansi, ali pokušaj je bio katastrofalan. Nakon gola, Bilbija je upisao sjajnu asistenciju. Uposlio je Tičinovića u 36. minuti za 2:0.

14 godina od smrti generala Rasima Delića: "Bio je neosporni autoritet Armije RBiH"

14 godina od smrti generala Rasima Delića: "Bio je neosporni autoritet Armije RBiH"

U nastavku utakmice Muminović je odbranio udarce Bilbije i Jankovića. Savić je pokušao u 41. minuti iznenaditi golmana Bijeljinaca, no poslao je loptu preko gola. Fantastični Bilbija je u nadoknadi prvog dijela utakmice glavom postigao svoj novi pogodak za 3:0. Nakon pet minuta igre u drugom dijelu udarac Boje otišao je preko gola, piše Scsport.

Bilbija je u 51. minuti kompletirao hat-trick. Tako je napadač Zrinjskog postavio novi rekord. Bio mu je ovo 24. pogodak ove sezone u Premijer ligi. Prethodno je najviše golova u jednoj premijerligaškoj sezoni imao Emir Obuća. Muminović je odbranio udarac Tičinovića u 53. minuti, a nakon kornera Jakovljević nije dobro zahvatio loptu.

Pokušao je Radnik u 64. minuti. Pantelić je šutirao, ali nije bilo problema za Čondrića. Udarac Bašića u 77. minuti otišao je pored gola. U nastavku kao da su se fudbaleri Zrinjskog zadovoljili rezultatom od 4:0. Uglavnom su imali loptu u svojim nogama, no nije bilo velikih prilika, tako da se ni rezultat nije mijenjao.

HŠK Zrinjski – FK Radnik 4:0

Stadion: Pod Bijelim brijegom (Mostar). Sudija: Irfan Peljto (Sarajevo). Žuti kartoni: Zlomislić (Zrinjski).

HŠK ZRINJSKI: Čondrić, Barišić, Jakovljević, Ćorluka, Memija (od 64. Trajkovski), Savić (od 64. Zlomislić), Bašić, Bojo (od 64. Šipovac), Janković (od 73. Malekinušić), Tičinović (od 73. Jukić), Bilbija.

FK RADNIK: Muminović, Šubert, Ristanović, Vasić, Urošević, Sušić, Đorić, Andrić (od 80. Popara), Živković (od 23. Škrijelj), Pantelić, Motika (od 61. Došlo).

     

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije