Velež slavio s desetoricom: Brandao pogodio za slavlje Rođenih

2
Radiosarajevo.ba
Velež slavio s desetoricom: Brandao pogodio za slavlje Rođenih
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Velež

Velež je sa igračem manje uspio doći do pobjede protiv Širokog Brijega u 24. kolu m:tel Premijer lige Bosne i Hercegovine (1:0).

Na stadionu Rođeni u Mostaru vladali su jako teški uslovi zbog velikih padavina, ali obje ekipe su pružile dobru i borbenu partiju. Domaći su ovih trijumfom prekinuli niz od četiri poraza, od čega su tri bila prvenstvena.

Prvo poluvrijeme

Na startu utakmice upućen je po jedan centaršut u šesnaesterac na obje strane, ali Miškić i Bogdanović su bili sigurni. Blagaić je pokušao sa 20-ak metara u 11. minuti, a lopta je zakačila jednog od igrača Veleža, no na kraju siguran je bio Bogdanović.

Sve Dodikove prazne najave o otcjepljenju: 'Iduće godine u ovo doba, bit ćemo nezavisni'

Sve Dodikove prazne najave o otcjepljenju: 'Iduće godine u ovo doba, bit ćemo nezavisni'

Dugo nije bilo velikih šansi, a u 26. minuti viđena je opasna situacija pred golom Veleža. Džanković je dobro prošao i uputio loptu pred gola, ali je Musa izbacio loptu u korner. Odmah na drugoj strani Ikić je odlično spustio loptu Blagaiću, kojem je pomoglo i to što se Ćosić okliznuo, no šutirao je preko gola.

Širokobriježani su novu dobru priliku imali već u 27. minuti. Vukoja je iskosa sa desne strane poslao loptu pored gola. U 38. minuti Peco je šutirao iz trka sa 20-ak metara, ali falilo je snage u tom udarcu. Miškić je bio siguran. Odmah su zaprijetili gosti još jednom. Ikić je uposlio Lukića, koji je loptu zahvatio loše i poslao je preko gola, te je do odlaska na odmor ostalo 0:0.

Drugo poluvrijeme

Na početku drugog dijela nije bilo prilika, a onda je u 55. minuti Bajrić zaustavio Ikića, te mu je sudija Bojo pokazao crveni karton. Dugo su trajale varnice na terenu, a tek u 62. minuti izveden je slobodnjak iz kojeg je Ikić pogodio prečku. Nedugo nakon toga šutirao je Begić, međutim ravno u Bogdanovića, piše SC Sport

Rođeni su uspjeli doći do prednosti i sa igračem manje. U 77. minuti Haskiću je odbranio Miškić, a odbijenu loptu u mrežu poslao je Brandao za 1:0.

Brzo je Velež došao do nove dobre šanse, ali je izblokiran Ćosić. Mujan se sjajno okrenuo pred golom Rođenih u 78. minuti, no na kraju ga je Zeljković izblokirao.

Širokibriježani su u nastavku imali loptu u svom posjetu, no nisu uspjeli doći do prilika i na kraju je ostalo 1:0.

     

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije