Zrinjski djeluje nezaustavljivo, 'stradao' i Radnik

0
Radiosarajevo.ba
Zrinjski djeluje nezaustavljivo, 'stradao' i Radnik
Foto: HŠK Zrinjski / Zrinjski večeras igra protiv Tobola

Zrinjski je nastavio rušiti sve pred sobom u m:tel Premijer ligi BiH i s kamatom se "osvetiti" se Radniku za jedini prvenstveni poraz ove sezone. Danas je na stadionu Pod Bijelim brijegom bilo 4:1.

Prvo poluvrijeme

Pitanje pobjednika prvog meča 21. kola PLBiH riješeno je već u prvom poluvremenu. Plemići su pogodak postigli već u prvoj ozbiljnijoj šansi. Igrao se šesti minut, Bilbija je glavom prebacio loptu do Jankovića, a novalija lagano poentirao.

Izrael izveo napad na Iran: Raketama zahvatili grad koji je blizu nuklearnih postrojenja

Izrael izveo napad na Iran: Raketama zahvatili grad koji je blizu nuklearnih postrojenja

Samo tri minute kasnije Zrinjski je udvostručio prednost. Nemanja Bilbija je oprobao šut sa više od 20 metara, lopta okrznula Batara i prevarila Muminovića na golu gostiju.

Zatim je u 18. minuti bizaran pogodak postigao Ivan Bašić. Iz slobodnog udarca je ubacio loptu u šesnaesterac Radnika, ali njegov centaršut je završio u mreži.

Slično je bilo i sa golom Kerima Memije devet minuta kasnije. S lijeve strane je centrirao, lopta zaobišla sve igrače i završila iza gol-linije nesretnih Bijeljinaca.

Rezultatom 4:0 zaključeno je prvo poluvrijeme, piše SC Sport

Drugo poluvrijeme

Zrinjski je i dalje kontrolisao sredinu terena u nastavku, Radnik tek povremeno uspjevao slabije zaprijetiti. Pred kraj meča rezervista Vazda uspio je ublažiti poraz Bijeljinaca.

Utakmica je na koncu zaključena ubjedljivim trijumfom prvenstvenog lidera, koji je sve bliže tituli.

Plemići sada imaju čak 17 bodova više od Tuzla Cityja, ali uz meč više.

     

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

   

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije