Iz bordo tima najavili gradski derbi: Cilj je da budemo bolji, daj Bože...

0
Radiosarajevo.ba
Iz bordo tima najavili gradski derbi: Cilj je da budemo bolji, daj Bože...
Foto: Dž.K./Radiosarajevo / Optimizma ne manjka

Sarajevo u subotu očekuje gradski derbi protiv Željezničara u 21. kolu m:tel Premijer lige Bosne i Hercegovine, a danas je u prostorijama bordo kluba održana konferencija za medije, na kojoj je govorio šef stručnog štaba Aleksandar Vasoski.

Makedonski stručnjak prvo se osvrnuo na prošlu utakmicu, u kojoj je Sarajevu u okviru prvog susreta četvrtine finala Kupa BiH pobijedili Slobodu sa 2:0, piše Scsport.

“Što se tiče utakmice protiv Slobode, cilj je ostvaren. Imamo dobre šanse za prolaz. Ekipa je dobro stajala, disciplinovano”, rekao je Vasoski.

Saša Magazinović dobio policijsku zaštitu

Saša Magazinović dobio policijsku zaštitu

Potom se šef stručnog štaba Sarajeva osvrnuo na derbi.

"Što se tiče derbija, znamo da tu nema favorita. Znam šta znači navijačima. Mogu obećati da će momci dati sve od sebe, a vidjet ćemo da li će to biti dovoljno", istakao je Makedonac.

Daniel Avramovski će biti u konkurenciji za meč protiv Željezničara, dok je upitan nastup Adnana Šećerovića.

"Par igrača smo stavili sa strane da budu svježi za derbi. Za Šećerovića ćemo vidjeti danas. Avramovski je dobio pravo nastupa, bit će u konkurenciji za derbi", kazao je Vasoski.

Stručnjak iz Sjeverne Makedonije govorio je o narednom protivniku – gradskom rivalu Željezničaru.

"Gledao sam zadnjih par derbija. Naš cilj je da budemo bolji fudbalski, a na navijanje ne možemo uticati. Mi trebamo 90 min na nivou. Željezničar me pozitivno iznenadio protiv Veleža, imaju energiju. Mi moramo igrati našu igru", rekao je Vasoski, dodavši:

"Daj Bože da su svi tereni kao na Grbavici. Mi želimo igrati fudbal i dobar teren može biti naša prednost, kao i samopouzdanje koje imamo nakon dvije pobjede. Želim da mi ekipa napreduje, pogotovo ofanzivni dio. Zadovoljan sam našom defanzivom".

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije