Zoran Zekić najavio narednu utakmicu FK Sarajevo: "Svjestan sam svih zamki"

0
Radiosarajevo.ba
Zoran Zekić najavio narednu utakmicu FK Sarajevo: "Svjestan sam svih zamki"
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Zoran Zekić

Fudbaleri Sarajeva u ponedjeljak gostuju Slogi u okviru drugog kola Premijer lige BiH.

Trener Sarajeva Zoran Zekić je za zvanični YouTube kanal kluba najavio duel protiv tima iz Doboja.

"Prednost samo može biti stvar karaktera i pristupa. Svjestan sam svih zamki. Sloga će biti na svom maksimumu. Sarajevo je veliki izazov za sve, moramo biti spremni na sve trenutke. Moramo se postaviti na pravi način, prepoznati svaki detalj tokom utakmice.

Drama kod Dubrovnika: Iz gorućeg glisera spašeno šest državljana BiH

Drama kod Dubrovnika: Iz gorućeg glisera spašeno šest državljana BiH

Priprema je jedno, a na utakmici se zna dešavati još puno detalja. Sa igračima smo uradili analizu i dotakli se svojih trenutaka. Jako je bitna naša mentalna sprema, a onda će biti sve lakše", kazao je Zekić i dodao:

"Imali smo vremena za dodatnu pripremu. Imali smo zgusnut raspored i ima još detalja na kojima moramo raditi i kada je najidealnije ima stvari na koje moraš obratiti pažnju. Najbitnije je da smo svi fokusirani, da poštujemo dres i ono što nosimo naprijed je najbitnije. Moraš znati za koga igraš":

Trener Sarajeva je govorio i o povrijeđenim igračima te novom napadaču Aldinu Turkešu.

"Mustafić i Đuričković su puno bolje nego prije, ali nisu još spremni. Nadam se da će od ponedjeljka biti. Turkeš je tek došao nema još pravo nastupa, ali nadam se da će nam donijeti dimenziju više u fazi napada. Sada ćemo se fokusirati i na otvaranje igre i na neke sisteme i rotacije u fazi napada što do sada nismo mogli", dodao je Zekić.

Susret Sloga – Sarajevo igra se u ponedjeljak, 12. augusta od 17:30 sati, a direktno će ga prenositi Arena Sport.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije