Zekić pred prvo kolo: Nadam se da ću što prije pohvatati konce, Sarajevo će biti bez dvojice igrača

1
Radiosarajevo.ba
Zekić pred prvo kolo: Nadam se da ću što prije pohvatati konce, Sarajevo će biti bez dvojice igrača
Foto: A. K. / Radiosarajevo.ba / Zoran Zekić

Ekipa Fudbalskog kluba Sarajevo u prvoj ovosezonskoj prvenstvenoj utakmici u nedjelju od 21 sat na Koševu dočekuje tuzlansku Slobodu.

Pred ovaj ogled govorio je šef stručnog štaba bordo tima Zoran Zekić.

"Htjeli smo još trajati u Evropi, ali nakon poraza je sve bilo jasno. Evropa je svakako bonus, a prvenstvo je nešto do čega se živi. Kreće jedna maratonska trka, meni posebice zanimljiva jer je novi šampionat za mene. Radio sam u više država, a nadam se da ću se dobro snaći i da ću što prije pohvatati konce", poručio je Zekić.

Požar na deponiji kod Kladnja: Odbijen zahtjev za angažovanje helikoptera OSBiH

Požar na deponiji kod Kladnja: Odbijen zahtjev za angažovanje helikoptera OSBiH

Sloboda je kao novi premijerligaš prilična nepoznanica.

"Dolazi nam Sloboda sa velikim motivom. Povratnik u najviši rang i svjesni smo svi nekakavih zamki poslije tih evropskih utakmica, ali izbog motiva protivnika, tako da i mi moramo biti na nivou i siguran sam da ćemo sutra igrati sa pravom energijom onako kako dolikuje ekipi Sarajeva. Imali smo dosta upitnika oko Slobode. Imali smo mali broj uzoraka da bi mogli izanalizirati ekipu Slobode. Bilo je dosta promjena kod njih, promijenio se i trener zadnjih desteak dana tako da imamo nekakva očekivanja kako bi Sloboda trebala izgledati, ali zaista nakon svega ovoga nemamo puno vremena. Moramo se koncetriratri na sebe, izaći sa jasnom idejom, velikom energijom i nadam se opet uz potporu naših navijača da ćemo savladati prvu prepreku da bi nam bilo lakše u nastavku prvenstva", kazao je.

Strateg Sarajeva je govorio i o zdravstvenom biltenu.

"Mustafić i Đuričković nažalost neće biti još neko određeno vrijeme s nama. Imat će kontrolne testove slijedeće sedmice tako da ćemo znati više. Što se tiče ostatka ekipe, osim malo umora i malo mentalnog stanja zbog ovoga svega što nam se izdešavalo u Trnavi, manje više sve je uredu, a evo dobili su brzo priliku poslije pada da se dignu i nadam se da će sutra to iskoristiti", naglasio je prvi strateg bordo tima.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije