Zmajevi se danas okupljaju u Beču: Prosinečkog stigli prvi problemi

Radiosarajevo.ba
Zmajevi se danas okupljaju u Beču: Prosinečkog stigli prvi problemi
Foto: EPA-EFE / Robert Prosinečki

Nogometni reprezentativci Bosne i Hercegovine okupit će se danas u Beču, gdje će se pripremati za utakmicu UEFA Lige nacija s Austrijom (četvrtak, 15. novembar), kao i za prijateljski susret sa Španijom (nedjelja, 18. novembar).

Selektor Robert Prosinečki u ovim mečevima neće moći da računa na golmana Bournemoutha Asmira Begovića i igrača Partizana Gorana Zakarića.

Asmir Begović ne dolazi u Beč: Otkazao nastup protiv Austrije i Španije

Karte idu kao halva: "Zmajevi" će u Beču igrati na domaćem terenu

Na meču Španija - BiH izvest će početni udarac: Životna drama Davida Silve

Prema vijestima iz Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine Begović je povrijedio ligament palca, dok Zakarića ima problema s ramenom.

Naknadni poziv upućen je golmanu Maribora Kenanu Piriću, a Prosinečki vjeruje da će ekipa imati dovoljno vremena da se uigra do važnog meča u Beču.

Našem timu dovoljan je bod za plasman u A diviziju Lige nacija, a samim tim Zmajevi bi “upali” u bubanj i za eventualni plasman na Europsko prvenstvo preko ovog novog takmičenja UEFA-e.

Susret u Beču zanimljiv je i kladioničarima, pa kladionica Mozzart na pobjedu Bosne i Hercegovine nudi kvotu od 4.20, kvota na neriješen rezultat je 3.45, dok na pobjedu Austrije kvota iznosi 1.90.

Kompletnu ponudu na ovaj meč možete pogledati na OVOM linku.

U slučaju da naši izgube u Beču, onda će Edin Džeko i društvo čekati ishod susreta između Sjeverne Irske i Austrije.

U ovom trilingu ima dosta kombinacija, u kojem BiH može izgubiti u Beču s jednim golom razlike i da izborimo plasman u A diviziju, kao što je poraz od 1:2.

U svakom slučaju narednih dana ćemo više pažnje posvetiti razradi svih kombinacija, ali I mogućim protivnicima za plasman na Euro.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije