Dijamant opet trese mrežu: Austrija pala drugi put

Radiosarajevo.ba
Dijamant opet trese mrežu: Austrija pala drugi put
U okviru četvrtog kola Europa lige večeras u Beču svoj duel igraju ekipe Austrije i italijanske Rome, koje se po drugi put susreću u ovom takmičenju.

Tokom prvog susreta u trećem kolu ove dvije ekipe podijelile su bodove i tada je rezultat glasio 3:3, a svoje velike sposobnosti pokazao je i mladi austrijski golman Osman Hadžikić, koji vuče korijene iz Bosne i Hercegovine.

Sam start utakmice donio je mnogo uzbuđenja, te je u drugoj minuti domaća ekipa golom Kayodea povela, ali ni Roma nije ostala dužna. Samo tri minute kasnije briljantan šut na gol Austrije uputio je kapiten bh. Zmajeva, Edin Džeko, matiravši Hadžikića za 1:1.

 Nakon toga uslijedio je period potpune dominacije Rome, koja je ubjedljivo određivala tempo igre, a Džeko je u tom dijelu igre sjajno reagovao nekoliko puta zaprijetivši golu domaćih. Sve to Romu je dovelo i do skorog vodstva na ovom susretu, kada je u 18. minuti pogodio De Rossi, a i u toj prilici svoje "prste" umiješao je Edin Džeko, koji je pokušao šutirati na gol Austrije, nakon čega je Hadžikić odbranio, a De Rossi se našao na pravom mjestu za drugi gol Rome.


Džeko-šut_AV-RM_1-2 by mediabh

I pored sjajnog starta utakmice, do drugog poluvremena nismo gledali mnogo uzbuđenja, no takvu situaciju odlučio je promijeniti Edin Džeko koji je u sjajnoj formi ove sezone. U 65. minuti kapiten Zmajeva je uspio da natrči na jednu odbijenu loptu, koju je zatim spretnim udarcem iz blizine zakucao iza Hadžikića za povećanje vodstva Rome na 1:3.


Džeko-2gol_AV-RM_1-3 by mediabh

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije