Zmajevi razočarali u prijateljskom meču protiv Kuvajta: Pobjeda nakon 656 dana

1
A. S.
Zmajevi razočarali u prijateljskom meču protiv Kuvajta: Pobjeda nakon 656 dana
Foto: NSBiH / Sa meča BiH - Kuvajt u Zenici

Nogometna reprezentaticija Bosne i Hercegovine ponovo je razočarala. Večeras su Zmajevi na stadionu Bilino polje prikazali blijedu igru u prijateljskom duelu protiv Kuvajta, koji su dobili sa 1:0.

Nakon katastrofalnih 45 minuta, ni u nastavku nismo gledali bolje izdanje Zmajeva, vidjeli smo tek jedan gol i pobjedu nakon 656 dana, bez naših najboljih igrača Džeke i Pjanića koji su odmarali u VIP loži.

Ovo nije bila baš najbolja uvertira za utorak, kada Zmajevi na ovom istom stadionu dočekuju Kazahstan, u važnom meču kvalifuikacija za plasman na Svjetsko prvenstvo koje se naredne godine igra u Kataru. 

Ambasada Irana u BiH: "Izjava ambasadora je pogrešno shvaćena, genocid se osuđuje uvijek i svugdje"

Ambasada Irana u BiH: "Izjava ambasadora je pogrešno shvaćena, genocid se osuđuje uvijek i svugdje"

Prvo poluvrijeme

U prvih 20 minuta susreta u Zenici nismo ništa uapisali. Brojali smo korner za kornerom Zmajeva, ali pravih prilika nije bilo.

Prvu ozbiljniju šansu smo zapisali u 21. minuti kada se zatresla prečka našeg gola. Al Rashidi je pucao. Imali smo sreće. 

I mi smo zaprijetili pet minuta kasnije, u 26. minuti.  Adi Nalić je pogodio prečku gola gostiju. Pucao je dobro, lopta se odbila od zemlju, udarila u prečku i završila u gol-autu.

Sa meča BiH - Kuvajt u Zenici - undefined

Foto: NSBiH: Sa meča BiH - Kuvajt u Zenici

Nakon toga, novo zatišje. Do kraja prvog dijela BiH je izvela čak sedam kornera, gosti nijedan, ali je rezultat ostao 0:0.

Drugo poluvrijeme

Gosti su bili opasniji u drugom dijelu. Na samom početku izveli su dva kornera, imali lijepe prilike da ozbiljnije ugroze naš gol, ali Vasilj je dobro reagirao, posebno kod druge prilike.

Kada smo strahovali da ćemo u posljednjih pola sata krenuti da se borimo za gol, BiH je povela. 

Igrala se 66. minuta kada je Smail Prevljak postigao lijep gol. Čivić je obavio veliki dio posla po strani, još ljeopše ubacio, a igrač Eupena uspio postići gol za radost na tribinama gdje se okupilo svega 500 navijača.

Sa meča BiH - Kuvajt u Zenici - undefined

Foto: NSBiH: Sa meča BiH - Kuvajt u Zenici

I nakon gola Zmajevi su napadali, tražili priliku da postignu drugi gol. Šanse su imali Hajradinović i odlični Prevljak, te Hadžiahmetović, ali se mreža gostiju nije zatresla.

Kasnije su gosti pogodili prečku svog gola, ali su i oni imali dvije dobre prilike. Jednu u 82. a drugu u 89. minuti. Vasilj je dva puta dobro reagirao.

Pred Zmajevima su dva dana odmora, a utorak važan meč sa Kazahstanom, koji je danas ranije izgibio od Finske u gostima sa 0:1.

Tabela naše grupe:     

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije