Sjajna igra BiH u Francuskoj: Edin Džeko lijepim golom donio bod Zmajevima

4
A. S.
Sjajna igra BiH u Francuskoj: Edin Džeko lijepim golom donio bod Zmajevima
Foto: L'Equipe / Sjajna igra BiH u Francuskoj

Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine uspjela je u Strasbourgu u okviru 4. kola kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo odigrati sjajnih 1:1 protiv Francuske.

Naši su sjajno odigrali duel protiv Trikolora. Zmajevoi su taktički odlično stajali na terenu, tražili svoje prilike iz kontri, te na kraju uspjeli i postići gol - sjajan gol našeg Džeke.

Prvo poluvrijeme

Domaćini su od prvih minuta uspostavljaju dominaciju u posjedu lopte. Konstantno su vršili pritisak na polovini našeg nacionalnog tima, a Džeko i društvo vrebali šansu iz kontranapada.

Sramotno: Devastirana nekropola stećaka Koritnik u Brezi

Sramotno: Devastirana nekropola stećaka Koritnik u Brezi

Prvu šansu imao je Džeko. Igrala se 15. minuta kada je pucao s ruba šesnaesterca, nakon akcije sa Pjanićem i Saničaninom, ali je poslao loptu daleko iznad gola domaćina.

S druge strane, Mbappe je u 27. minuti stvorio sebi prilikupogodio je bližu stativu udarcem iz teškog ugla.

U 36. minuti gol za BiH. Strijelac je bio Džeko. Lijepo se namjestio Dijamant i raspalio sa 20 metara – njegov prizemni torpedo matirao je Llorisa!

Vodstvo protiv svjetskih prvaka nije dugo trajalo. Tri minute kasnije Trikolori su izjednačili.

Lopta se nakon kornera bizarno odbila Griezmannu o leđa i završila iza gol-linije BiH. Šehić je izbacio loptu, ali pogodak je priznat, nakon što je sudija pregledao VAR snimak.

Skandaloznpo je da gledatelji putem malih ekrana, a i oni na stadionu nisu mogli vidjeti da je lopta zaista pređšla gol-liniju. 

Na forumima je tokom poluvremena širila priča da je Francuzima poklonjen korner iz kojeg su došli do gola. Prema njihovim tvrdnjama, trebala je biti naša lopta.

Drugo poluvrijeme

Početak drugog dijela obilježio je crveni karton koj ije dobio Jules Kounde, nakon što je napravio horor start nad Seadom Kolašincem.

Kolašinac se riješio mnogo prije lopte, ali je defanzivac Seville oštrim startom oborio lijevog beka Zmajeva na teren.

Francuzi su tako od 52. minute ostali sa 10 igrača. Naši su nakon toga imali nekoliko dobrih akcija, čak izveli više i kornera (6:4 za Zmajeve), ali smo teško dolazili do prilike kakvu je iskoristio Džeko u prvom dijelu.

U finišu Francuzi su krenuli sa Comanom u napad po tri boda, a Petev je u igru uveo nekoliko svježih igrača od kojih je najviše pokazao Smail Prevljak.

Igrač belgijskog Eupena je u 86. minuti lijepo pucao, ali lopta nije završila u golu. Do kraja je "slobodnjak" imao i Pjanić, ali je pucao preko gola.

No, ostalo je 1:1 do kraja susreta, a Zmajevi su osvojili veliki bod protiv svjetskih prvaka.

BiH u subotu igra prijateljsku utakmicu protiv Kuvajta,a u utorak nastavljaju kvalifikacije u meču sa Kazahstanom. Oba meča Zmajevi igraju u Zenici.

     

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (4)

/ Povezano

/ Najnovije