Zmajevi večeras u Strasbourgu protiv Mbappea, Benzeme, Pogbe...

0
Radiosarajevo.ba
Zmajevi večeras u Strasbourgu protiv Mbappea, Benzeme, Pogbe...
Foto: EPA-EFE / Zmajevi večeras protiv Francuza

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine večeras će biti na jednom od najtežih mogućih ispita.

Naši Zmajevi gosti su kod aktuelnog svjetskog prvaka, selekcije Francuske. Utakmica se, u okviru 4. kola kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo, igra na stadinu La Meinau.

Ne trebate biti fudbalski fanatik da znate ko su Karim Benzema, Kylian Mbappe, Paul Pogba ili Antoine Griezmann i kakva opasnost našoj mladoj obdbrani prijeti večeras.

Ivica Puljić iz Amerike: 'Ovo su informacije koje sam upravo dobio iz Ureda glavnog tajnika UN-a'

Ivica Puljić iz Amerike: 'Ovo su informacije koje sam upravo dobio iz Ureda glavnog tajnika UN-a'

U prilog nam pred utakmicu ne ide gotovo nijedna stavka. Bez pobjede smo od novembra 2019. godine. Tada smo pobijedili Lihtenštajn. Posljednju pobjedu vrijednu pažnje ubilježili smo mjesec prije toga kada smo Finsku u Zenici dobili sa 4:1.

Protiv Francuza smo do sada igrali pet puta i nikada ih nismo dobili. Najbliži tome bili smo u oktobru 2011. godine kada smo, s našom zlatnom generacijom, odigrali 1:1 na Parku Prinčeva. Tada smo 12 minuta bili udaljeni od trijumfa i plasmana na Euro 2012. Ipak, desio se slučaj 'Craig Thompson'.

Naša reprezentacija je od posljednjih 16 mečeva ostvarila jednu pobjedu i to pomenutu protiv Lihtenštajna. S druge strane, Trikolori su u tom periodu upisali 19 utakmica, ostvarili 13 pobjeda i upisali samo dva poraza, do čega jedan na penale.

Da ipak ni oni nisu vanzemaljci najbolje pokazuje činjenica da ih je s Eura već u osmini finala izbacila Švicarska. Dakle, može se, ali bit će izuzetno teško.

U nastavku ćemo pogledati vjerovatni sastav Francuske:

Lloris, Kounde, Varane, Kimpembe, Digne, Pogba, Lemar, Tolisso, Griezmann, Mbappe, Benzema.

U našem timu svi su, izuzev Harisa Hajradinovića, spremni za utakmicu. Naš sastav je teško predvidjeti, ali bi mogao izgledati ovako:

Šehić, Cipetić, Kolašinac, Ahmedhodžić, Hadžikadunić, Saničanin, Krunić, Pjanić, Cimirot, Stevanović, Gojak, Džeko.

Kladionica MOZZART smatra da su Trikolori veliki favoriti u ovom duelu pa na njih nudi kvotu 1,20. S druge strane, koeficijent na Zmajeve je 14,00. Kompletnu ponudu za ovaj meč pogledajte OVDJE.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije