Petev objasnio zašto nije pozvao golmana Kovačevića, najavio igru bez kalkulacija

1
Radiosarajevo.ba
Petev objasnio zašto nije pozvao golmana Kovačevića, najavio igru bez kalkulacija
Foto: Dž.K./Radiosarajevo / Ivaylo Petev

Selektor nogometne reprezentacije BiH Ivaylo Petev danas je saopštio spisak igrača koje je pozvao za tri utakmice u septembru.

Zmajevi će igrati protiv Francuske i Kazahstana kvalifikacijske mečeve 1. i 7. septembra, a između ta dva susreta odmjeriti snage sa Kuvajtom u prijateljskoj utakmici.

U samom uvodu obraćanja medijima, Petev je kazao:

Nastavak kreditne linije - Stambeni krediti za mlade i uspješnog poslovanja Union banke

Nastavak kreditne linije - Stambeni krediti za mlade i uspješnog poslovanja Union banke

“Moguće da bude i naknadnih poziva. Imamo ozbiljne ispite pred nama. Nadam se da će svi doći zdravi na okupljanje, trudit ćemo se da uradimo dobar posao. Ne dijelim utakmice na kvalifikacijske i prijateljske, najbitnija nam je zasad prva koja dolazi, protiv Francuske. Nakon toga idemo dalje. Fokus je, dakle, na prvoj utakmici.”

Činjenicu da na spisku nema igrača iz Premijer lige BiH Petev je prokomentarisao sljedećim riječima:

“I ranije sam rekao da je moguće da će biti naknadnih poziva u narednim danima. Vidjet ćemo”.

O formi reprezentativaca je kazao:

Kolašinac je igrao prije par dana jednu utakmicu, nije u najboljoj formi, ali smatram da je koristan za našu repku. Svi ostali pokušavaju dati sve najbolje od sebe. Demirović je isto bio na klupi, ali on je naša budućnost i igrao je sve utakmice na pripremama. Malo je situacija komplicirana kod Pjanića, nadam se da će riješiti pitanje novog kluba”.

Na pitanje zašto nije pozvan Vladan Kovačević, koji u izvrsnoj formi brani u polsjskom Rakowu, a jeste Kenan Pirić, selektor je odgovorio:

“Vidite, imamo tri golmana s kojima smo startali kvalifikacije. Meni je jako bitno da igrači ‘kliknu’ između sebe i imaju podršku jedan drugoga, zato sam se ponovo odlučio za njih. Kovačević je tu, nije isključeno da na narednom okupljanju bude sa nama. Sretan sam zbog njega, ali tako sam sad odlučio”.

Nije želio kalkulisati koliko BiH bodova može osvojiti u kvalifikacionim mčevima protiv Francuske i Kazahstana, ali istaknuo je da danas svi znaju igrati nogomet i svaki rezultat je moguć.

“Francusku ne trebamo gledati kao svjetskog prvaka već kao narednog protivnika i pokušati zajedno da ostvarimo dobar rezultat, a to je ono što ću reći i svojim igračima. Kazahstan je odigrao neriješeno s Ukrajinom, ne smijemo ih podcijeniti, napredovali su i morat ćemo se mnogo potruditi za pobjedu”.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije