Petev: Vrata reprezentacije su otvorena svakom igraču

1
AA
Petev: Vrata reprezentacije su otvorena svakom igraču
FOTO: Radiosarajevo.ba / Ivaylo Petev / Arhiva

"Vrata reprezentacije su otvorena svakom igraču koji može da se podredi interesima tima, te da pomogne u ostvarivanju dobrih rezultata nacionalne selekcije", poručio je selektor fudbalera Bosne i Hercegovine Ivaylo Petev.

Do nastavka kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u Kataru ostalo je nešto više od dvadesetak dana. Selektor „A“ reprezentacije BiH Ivaylo Petev već pravi planove za septembarski ciklus i važne utakmice protiv Francuske i Kazahstana.

„Pred nama su ozbiljni izazovi i želim sve unaprijed pripremiti kako bismo spremno ušli u predstojeće susrete i ispunili zacrtane ciljeve. Sa velikom željom i entuzijazmom sam se vratio u Sarajevo i nadam se da ću tu pozitivnu energiju i motivisanost prenijeti i na igrače. Protekli period iskoristio sam za kraći odmor, ali uglavnom je bilo radno, jer uvijek razmišljam o poslu, igračima, utakmicama. U glavi su mi stalno obaveze koje imamo i kako na najbolji mogući način spremiti igrače.

Odgledao sam i sve utakmice Evropskog prvenstva, neke i 'uživo', tako da nije bilo previše opuštanja. Jednostavno, fudbal je kod mene uvijek na prvom mjestu, razmišljam o poslu i posvećen sam obavezama u reprezentaciji. U kontaktu sam sa našim reprezentativcima, pratio sam njihove pripremne utakmice, a redovno prikupljam sve informacije o igračima koji konkurišu za 'A' tim. Neka nacionalna prvenstva su počela, nadam da će naši reprezentativci igrati te da će biti zdravi i spremni doći na okupljanje“, rekao je selektor Petev.

Da ništa ne prepušta slučaju potvrđuje i činjenica da je Petev već proteklog vikenda pratio susret M:tel premijer lige između Zrinjskog i Željezničara.

„Početak sezone za neke klubove uvijek je dobar a za neke težak. Pratio sam sve evropske utakmice koje su igrali naši timovi. Naravno, gledam i domaću ligu jer volim da imam potpunu informaciju sa čime raspolažemo. U ovom trenutku još je rano da govorim o nekim imenima, ovo je talentovana nacija. Na prošlom okupljanju dosta novih igrača imalo je priliku da se pokaže, neki su je možda iskoristili, a neki još moraju da rade. Vrata reprezentacije su otvorena svakom igraču koji može da se podredi interesima tima, te da pomogne u ostvarivanju dobrih rezultata nacionalne selekcije,“ naglasio je Petev.

Selektor je na kraju najavio da će za petnaestak dana održati konferenciju za medije, kako bi saopštio spisak igrača za kvalifikacione duele za SP, te govorio o planu priprema i očekivanjima.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije