Selektor Petev u šest rečenica pojasnio kako su Zmajevi izgubili od Danske

4
Radiosarajevo.ba
Selektor Petev u šest rečenica pojasnio kako su Zmajevi izgubili od Danske
Foto: Dž. K. / A. K. /Radiosarajevo.ba / Selektor Petev

Nakon završetka prijateljske utakmice Danska-Bosna i Hercegovina (2:0), na Brondby stadionu je održana i press konferencija bh. tima.

Selektor Ivaylo Petev prvo je poželio sreću selekciji Danske na Europskom prvenstvu, koje počinje 11. juna.

"Mi smo na teren izveli veoma mladu ekipu sa prosjekom 23 godine. Čestitam momcima na želji, htijenju, zalaganju. To je ono što želimo da vidimo od njih. Dobro su stajali na terenu i uspjeli smo da stvorimo nekoliko prilika. Nažalost, nismo uspjeli da ih iskoristimo. S obzirom na kvalitet koji Danska posjeduje, a to je tim koji je ostvario plasman na EURO, mi smo taktički stajali veoma dobro. Žao mi je što smo primili dva gola iz kornera”, kazao je Petev.

Podsjetimo, nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine poražena je večeras u Brondbyju u prijateljskom susretu protiv Danske.

Naši Zmajevi su tako nanizali i 13 uzastopni susret bez pobjede, a Danci su slavili pobjedu od 2:0, golovima Braithwaitea i Corneliusa.

BiH je zadnji put pobijedila 3:0 na gostovanju 18. novembra 2019. u susretu kvalifikacija za Euro protiv Lihtenštajna kada je ostvarena i posljednja pobjeda (3:0).

Zmajevi su nakon toga nanizali 13 mečeva bez pobjede.

Petev još čeka na prvi trijumf. Do sada je upisao dva poraza (Francuska, Danska) i tri remija (Finska, Kostarika i Crna Gora).

U pet od šest susreta pod njegovim vodstvom, BiH nije dala gol. 

Samo smo protivničku mrežu tresli u duelu sa Finskom (2:2).

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (4)

/ Najnovije