Zmajevi odradili posljednji trening: Sve spremno za Kipar

Anadolija
Zmajevi odradili posljednji trening: Sve spremno za Kipar
Nakon teškog poraza koji je preksinoć bh. nogometna reprezentacija pretrpjela u Belgiji, Zmajevi su se tokom vikenda okrenuli pripremama za novi susret. Sutra na Bilinom polju dočekuju reprezentaciju Kipra, u utakmici u kojoj je pobjeda imperativ.

U skladu sa pripremama za utakmicu, koju će sutra od 20.45 sati igrati u Zenici, Zmajevi su večeras odradili i posljednji trening, nakon kojeg će biti određeno koji su to igrači u najboljoj formi i ko će istrčati na teren u prvih 11

Ranije, tokom dana, održana je i press konferencija reprezentacije, na kojoj su se javnosti obratili selektor Zmajeva, Mehmed Baždarević i kapiten reprezentacije, Edin Džeko. Oni su u svojim obraćanjima naglasili kako moraju popraviti svoju igru u odnosu na onu koju su pokazali u petak.

„Radili smo, analizirali smo. Moramo što prije nastaviti prema onome što nas čeka sutra i dati sutra sve od sebe, jer ta tri boda su izuzetno važna. Prema tome, mislim da ne treba ponavljati koliko je važno i koliko treba želje i motivacije za tu utakmicu. Ako to ne možemo uraditi, nemamo šta tražiti tu.

Nije isključeno da bude formacija ista kao u Belgiji, ali ne bih o tome. Prije svih tih šifri, taktičkih zamisli, imaju borbenost, trčanje, želja. Najvažnije je da formacija koja istrči bude najspremnija i da igra kako znamo i možemo sutra“, poručio je Baždarević tokom press konferencije.

Edin Džeko, kapiten reprezentacije Bosne i Hercegovine, rekao je kako su u susretu sa Belgijom svi podbacili.

„Što se tiče Belgije, kao što sam rekao poslije utakmice, svi smo podbacili, počevši od mene. Sami smo krivi, a ono što smo napravili na terenu nije bilo dovljno nizašta. Od početka kvalifikacija se stalno vraćamo na Kipar koji nas je koštao prošlih kvalifikacija i 100 posto sam siguran da ih ovaj put nećemo podcijeniti. Moramo napraviti što se očekuje od nas, a to su tri boda protiv Kipra“, rekao je kapiten bh. tima, Edin Džeko, dodavši kako bi volio „zabiti“ gol za pobjedu.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije