Zinedine Zidane odlučio je napustiti Real Madrid

0
Radiosarajevo.ba
Zinedine Zidane odlučio je napustiti Real Madrid
Foto: EPA-EFE / Zinedine Zidane

Dvije godine i dva mjeseca trajao je drugi mandat Zinedinea Zidanea u Real Madridu koji ponovno odlazi nakon sezone bez trofeja. Odluka je bila isključivo njegova.

Gorjelo je u srijedu na Santiago Bernabéuu. Doslovno zbog požara koji je izbio na gradilištu novog stadiona Real Madrida, a u večernjim satima odjeknula je još jedna loša vijest za navijače "kraljevskog kluba".

Zinedine Zidane (48) odlazi iz kluba drugi put i javio je to kolegama iz stručnog štaba i igračima, javlja pouzdani talijanski novinar Fabrizio Romano.

Predsjednik Reala Florentino Pérez ostavio mu je slobodne ruke i mogućnost da ostane iako ove sezone "kraljevi" nisu osvojili nijedan trofej.

Ispustili su prvenstvo u završnici, ispali u polufinalu Lige prvaka od Chelseaja, od Kupa kralja oprostili se još u 1/16 finala od trećeligaša Alcoyana, dok ih je u španskom superkupu u polufinalu izbacio Athletic Bilbao.

Zidane će ostati upisan u istoriju europskoga klupskog nogometa kao jedini trener koji je osvojio tri uzastopne Lige prvaka kao trener (2016., 2017., 2018.).

Prvi mandat, do kraja sezone 2017/18., bio mu je puno uspješniji, pobijedio je u 70 posto utakmica, izgubio njih samo 16 od 149, a u drugom, u kojem je doduše prošle sezone osvojio La Ligu, čak 20 od 114.

Massimiliano Allegri, dugogodišnji trener Juventusa, prvi je favorit za njegova nasljednika. On je, doduše, isplivao i kao čovjek koji bi mogao uskočiti kao nasljednik Antonija Contea u Interu. A možda baš i Conte zasjedne na vruću madridsku klupu? Bit će zanimljivo idućih dana.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije