Požar na stadionu Real Madrida: Crni dim se vidi iz raznih dijelova grada

1
Radiosarajevo.ba
Požar na stadionu Real Madrida: Crni dim se vidi iz raznih dijelova grada
Foto: Twitter / Santiago Bernabeu

Na Santiago Bernabeu, veličanstvenom stadionu Real Madrida, čija je obnova vrijedna oko 500 milijuna eura u tijeku, u srijedu kasno poslijepodne izbio je požar.

Snimke su se odmah pojavile po društvenim mrežama na kojima se može vidjeti kako se širi gusti dim dok su vozila hitne pomoći jurila na mjesto događaja. Za sada nije poznat uzrok požara, a Marca je javila da je brzo stavljen pod kontrolu.

Na društvenim mrežama pojavili su se videozapisi dima koji dolazi sa lokacije stadiona, a španski sportski dnevnik Marca izvještava da se dimna kula može vidjeti iz raznih dijelova grada.

‘Novi’ Santiago Bernabeu, najavio je prije dvije godine predsjednik kluba Florentino Perez, bit će najbolji stadion na svijetu.

‘Moderan’, ‘avangardan’, ‘maksimalne udobnosti i sigurnosti’, ‘tehnološki napredan’, pojmovi su korišteni pri opisu onog što će postati dom Realovih nogometaša u bliskoj budućnosti.

Trebao bi prema svim karakteristikama nadmašiti najbolje postojeće stadione poput Wembleyja, Emiratesa, White Hart Lanea, ali i možda najvažnije ljudima iz Reala – doma njihovog velikog rivala Atletico Madrida Wande Metropolitano.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije