Zinedine Zidane sve iznenadio: Napustio sam Real Madrid

Radiosarajevo.ba
Zinedine Zidane sve iznenadio: Napustio sam Real Madrid
Foto: Twitter / Zidane
Francuski stručnjak Zinedine Zidane, nakon tri uzastopna naslova u Ligi prvaka, odlučio je napustiti Madrid.

Zidane  je pozvao vanrednu konferenciju za novinare na kojoj je potvrdio da odlazi iz Real Madrida, piše Mirror.

“Odlučio sam da ne budem na klupi Reala sljedeće godine. Ovo je pravi trenutak za sve. Možda se čini čudnim, ali ovo sam morao napraviti za dobrobit sviju, igrača, kluba i sebe. Ova momčad mora nastavljati pobjeđivati i potrebna joj je promjena nakon tri godine. Neki novi glas i novi način rada. Ovo je možda privremeni oproštaj jer mi je Madrid dao sve. Bit ću ovdje u blizini kluba cijeli život”, kazao je  Zidane.

“Ova odluka možda nema smisla mnogim ljudima, ali meni ima. Ovo je pravi trenutak za promjene. Nakon tri godine ovo je ispravna odluka. Uvijek želim više od igrača, a došao je trenutak kada ih to više ne mogu tražiti. Potreban im je neko novi kako bi opet pobjeđivali”, poručio je Zidane.

 

Prisutne novinare je zanimalo da li su potrebne promjene i u momčadi.

“Ova momčad je pokazala svoju vrijednost posljednjih godina. Nije na meni da govorim što će biti”, odgovorio je Francuz.

On nije želio pojasniti pravi razlog  odlaska.

“Puno je razloga zbog ovakve odluke. Nisam umoran od posla nakon tri godine, ali sada je dobro vrijeme da odem. Ne želim da mi se dogodi da u novu sezonu krenem loše, želim otići iz kluba kada je sve dobro. To sam napravio kao igrač i sada opet kao trener. Ovo je odličan trenutak za oproštaj”, naveo je Zidane.

 Pogledajte kompletnu konferenciju za medije na kojoj se Zidane obratio medijima

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije