Otkrivena tajna zašto Vugdalić nije prenosio finale Lige prvaka

A. S.
Otkrivena tajna zašto Vugdalić nije prenosio finale Lige prvaka
FOTO: Radiosarajevo.ba / Vugdalić
Ljubitelji nogometa koji su proteklog vikenda putem OBN-a pratili finale Lige prvaka između Reala i Liverpoola (3:1), bili su iznenađeni što komentator utakmice nije bilo legendarni novinar Sabahudin Saša Vugdalić.

Sportski komentator, veliki humanitarac i bivši nogometni golman jedan je od omiljenih novinara u Bosni i Hercegovini, a našoj i regionalnoj javnosti je zanimljiv zbog svojih šaljivih upadica tokom prijenosa susreta.

Vugdalić je proteklih sezona pratio čak 40 finala Lige prvaka. Jedno vrijeme na tim finalima bio je specijalni gost Europske nogometne federacije (UEFA), a kao komentator za mikrofonom  je 11 godina, dijelom za druge medijske TV-kuće, a dijelom na OBN-u.

Urednik Sportske redakcije OBN-a proteklih dana je šutio, nije se pojavljivao u javnosti, ali je Vugdalić za portal Radiosarajevo.ba otkrio razloge zbog čega nije bio na svom radnom mjestu u subotu uvečer. 

"Prijatelji i gledatelji zvali su me da pitaju šta se desilo, ali ne bih da o tome mnogo govorim... Ja sam donio odluku da ne prenosim duel između Reala i Liverpoola. A postoji samo jedan razlog, a on je - privatan", kazao je Vugdalić za naš portal.

Vugdalić je proteklih godina imao problema sa zdravljem (operiran nakon plućnog udara 2014. godine u Ljubljani, op. a.), tako da su mnogi pomislili da je to razlog zbog čega nije prenosio finale iz Kijeva.

Vugdalić je na kraju, u svom stilu, odgovorio:

 "Čuva Bog, Sabahudina svog". 

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije