Grbavica ostaje neosvojiva: Bojo i Juričić donijeli Željezničaru pobjedu nad Rudarom

0
Radiosarajevo.ba
Grbavica ostaje neosvojiva: Bojo i Juričić donijeli Željezničaru pobjedu nad Rudarom
Foto: Damir Hajdarbašić / FK Željezničar / Utakmica Željezničar - Rudar Prijedor

Fudbaleri Željezničara ostvarili su danas pobjedu nad Rudarom i u trećem susretu zaredom na Grbavici, u novoj sezoni, ostali neporaženi (prethodno remizirali s Borcem i savladali Posušje).

Iako nije bilo puno golova, susret je ipak bio veoma zanimljiv. Veliko uzbuđenje pred golom Željezničara viđeno je već u petoj minuti. Kosorić je umalo postigao autogol, a u nastavku akcije Mandića je izblokirao Malić. Zdunić je na drugoj strani pokušao glavom u sedmoj minuti, ali Ščekić nije imao problema.

Plavi su imali veoma dobru šansu u 15. minuti kada je Juričić šutirao malo pored gola Rudar Prijedora. Subašić se namjestio na lijevu nogu i šutirao sa veće udaljenosti u 19. minuti, međutim lopta je završila u rukama Ščekića.

Ko je žena koja je lupila šakom o sto i 'ušutila' Vučića na sjednici Vijeća sigurnosti UN?

Ko je žena koja je lupila šakom o sto i 'ušutila' Vučića na sjednici Vijeća sigurnosti UN?

Nezgodan centaršut Zekanovića nakon 20-ak minuta igre uhvatio je čuvar mreže domaćih. Željezničar je imao još jednu dobru šansu u 33. minuti. Bojo je odlično ušao u šesnaesterac Rudar Prijedora i poslao loptu pred gol, no niko ga nije pratio, piše SC Sport.

Uslijedio je mirniji period igre, a onda je Santos zaprijetio golu Željezničara u 43. minuti. Odmah na drugoj strani Subašić je uposlio Zdunića, koji je promašio gotovo nemoguće. U posljednjim trenucima prvog dijela Ščekić je odbranio sjajan udarac Juričića.

Golman Rudara imao je nekoliko uspješnih intervencija i početkom drugog poluvremena (udarci Mekića i Juričića), ali ipak nije spriječio pogodak u 55. minuti. Subašić je uputio dobar pas u šesanesetarac, odlično utrčao Bojo i matirao Ščekića za 1:0 i slavlje domaćih navijača.

U nastavku nastavile su se nizati prilike za Željezničar, ali Juričić i Kosorić nisu bili precizni u izglednim šansama. Rezervista Bilbija je na drugoj strani bio u izglednoj situaciji za pogodak, ali njegov šut blokirao je Kosorić.

Plavi su ipak udvostručili vodstvo u nadoknadi. Juričić je bio na pravom mjestu nakon centaršuta Maliča i poentirao za konačnih 2:0.

Željezničar – Rudar 2:0 (Bojo 55, Juričić 92′)

Stadion Grbavica. Gledalaca oko 3.000. Glavni sudija: Dražen Marić (Bijeljina).

ŽELJEZNIČAR: Bender, Kosorić, Vrhovac, Blažević, Malić, Mujezinović, Subašić (Beća), Mekić, Bojo (Gasal), Zdunić (Crnčević), Juričić.

RUDAR PRIJEDOR: Ščekić, Pekija, Pavlović, Sadiku (Burazor), Halilović (Bosnić), Dojčinović (Marić), Zekanović, Redžić (Bilbija), Jakupović (Sajak), Clarismario, Mandić.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije