Tvorac čuda iz Mostara: Hasić podnio ostavku na dužnost predsjednika FK Velež

1
Radiosarajevo.ba
Tvorac čuda iz Mostara: Hasić podnio ostavku na dužnost predsjednika FK Velež
Foto: BHfudbal.ba / Šemsudin Hasić

Tačno u ponoć u noći s nedjelje na ponedjeljak navijače i simpatizere mostarskih Rođenih šokirala je vijest da je Šemsudin Hasić, poznati hercegovački biznismen i čovjek koji vratio Velež na staze stare slave - podnio ostavku na dužnost predsjednika popularnog kluba!

Hasić je za Mostarce i sve ljubitelje Veleža istinski heroj. Čovjek na spomen čijeg imena ustaju i neki od najznačajnih nogometaša iz historije voljenog mostarskog kluba, napravio je istinsko čudo u gradu na Neretvi.

No, očito nije mogao dalje.

Otkazano ročište: Poznat novi datum suđenja Miloradu Dodiku

Otkazano ročište: Poznat novi datum suđenja Miloradu Dodiku

"Dragi prijatelji, sponzori i navijači FK Velež. Poslije pet godina rada i strpljivog građenja kluba došlo je vrijeme da se oprostim od svih vas i da zauzmem poziciju na mirnijem dijelu tribine, a da posao predsjednika prepustim nekom sa više energije. Mom Veležu želim poštenu borbu u budućnosti, pa neka završi gdje ga ona odnese", napisao je Hasić u saopćenju koje je kasno sinoć objavljeno na zvaničnoj Facebook stranici mostarskog kluba.

Hasić je šokantnu odluku donio nakon sinoćnjeg poraza Veleža na domaćem terenu od tuzlanske Slobode, i to rezultatom 0:2.

Poraz je stigao nakon visokog poraza od ekipe Elfsborga i oproštaja od europskog takmičenja.

Nešto ranije, 8. augusta Velež je igrao neriješeno i sa ekipom Radnika. Zasad se pretpostavlja da je sve što se dešavalo u prvoj polovici augusta, a nakon serije odličnih rezultata kada je Velež postao istinski hit i jedan od najpopularnijih sportskih kolektiva u zemlji, kulminiralo Hasićevom ostavkom.

Pojedini prijatelji Veleža i sinoć su sinoć, uz riječi velike zahvalnosti za sve, molili Hasića "da prenoći" i da još jednom razmisli o svojoj odluci.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije