Velež se oprostio od Europe: Hvala vam, učinili ste nas ponosnim

A. L.
Velež se oprostio od Europe: Hvala vam, učinili ste nas ponosnim
Foto: Dž. Kriještorac/Radiosarajevo.ba / Detalji s utakmice Velež - Elfsborg

Fudbaleri Veleža ispali su iz Konferencijske lige nakon što su večeras poraženi od Elfsborga na Grbavici s visokih 4:1 u revanš susretu 3. pretkola.

Prvo poluvrijeme

Meč je počeo loše da gore nije mogao. Tarik Isić je bukvalno dodao loptu do napadača gostiju Fricka koji lako matira Bogdanovića za 0:1.

Rođene to nije mnogo šokiralo i odmah su krenuli u napad. Brandao je odmah šutirao sa 20-ak metara, ali Ronning brani. Odmah nakon toga Anđušić prima jednu loptu u šesnaestercu gostiju i šutira iz okreta ali direktno u golmana gostiju.

U 16. minuti Elfsborg drugi put prelazi centar i postiže drugi gol. Okkels je pobjegao Ovčini, šutirao vrlo precizno s oko 20 metara i pogodio za 0:2.

Velež je poslije toga bio malo šokiran, ali brzo se pribrao. Uslijedili su napadi i napadi do kraja prvog dijela. Većinom smo prijetili preko desne strane, ali uvijek bi nedostajala završnica kada bi se lopta ubacila u šesnaesterac ili peterac.

Slaviša Radović i Dženan Zajmović su imali dvije velike šanse u finišu prvog dijela, ali jednom brani Ronning, drugi put lopta odlazi preko gola.

Utisak je zaista da u prvom poluvremenu Velež uopšte nije trebao gubiti, a daleko od toga da je trebalo biti 0:2.

Drugo poluvrijeme

Kada smo se nadali da će Velež od samog početka drugog dijela krenuti svim silama naprijed i brzo vratiti nadu u prolaz, desio se novi šok.

Isić je ponovo pogriješio, a loptu je u mrežu poslao Okkels.

Samo četiri minute kasnije, Isić je skrivio penal. Loptu je namjestio Romer, Bogdanović odbranio, ista se odbila do Fricka koji pogađa za 0:4.

Dakle, sve što su Šveđani pokušali, pošlo im je za rukom, dok fudbaleri našeg Veleža nikako nisu mogli do gola. Tako je bilo sve do 81. minute kada počasni gol za Rođene postiže Georgijević

Do kraja meča Srbijanac je dobio crveni karton zbog udaranja glavom protivničkog fudbalera. 

Velež je odigrao zaista sjajno prethodnih pet europskih mečeva i nije zaslužio ovako uvjerljiv poraz.

Elfsborg će u play offu za grupnu fazu igrati protiv Feyenoorda koji je izbacio Luzern.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije