Velež dočekuje Elfsborg: Samo jedan put vodi do Nizozemske - pobjeda

2
Radiosarajevo.ba
Velež dočekuje Elfsborg: Samo jedan put vodi do Nizozemske - pobjeda
Foto: EPA-EFE / Detalj s utakmice Elfsborg - Velež

Mostarski Velež večeras očekuje revanš utakmica trećeg kola kvalifikacija za UEFA Konferencijsku ligu protiv Elfsborga.

Utakmica je na programu večeras od 20 sati na sarajevskom stadionu Grbavica. Veležu za plasman u play-off Konferencijske lige igra pobjeda.

Prvi meč odigran u Borasu okončan je rezultatom 1:1.

Atmosfera u Veležovom timu je na nivou, a svi vjeruju da mogu prirediti još jednu senzaciju i eliminisati i švedskog predstavnika.

“Uživamo u onome što radimo. Namješteni smo na postavke da ne gledamo s kim igramo. Igramo svoj film, gledamo sebe i sve ostalo poštujemo. Ukoliko bismo se pitali ko je s druge strane, ne bismo napravili ovo što smo napravili”, rekao je Dudić, dodavši:

Kritičari jedva čekaju slabiji rezultat, onda dođu na svoje. Mi nećemo kukati. Nikada nisam govorio o umoru, iako će nam ovo biti peta utakmica u 14 dana. Neću graditi alibi. Nismo mi umorni, mi smo puni samopouzdanja i energije”.

Detalj s utakmice Elfsborg - Velež  - undefined

Foto: EPA-EFE: Detalj s utakmice Elfsborg - Velež

Na kladionici Mozzart blagi favoriti su gosti.

Na pobjeda Veleža kvota na Mozzart kladionici je 3.05. Oni koji vjeruju u pobjedu Elfsborga imaju kvotu 2.35, dok se remi na Grbavici najbolje plaća 3.35.

Ostalu ponudu sa ove utakmice možete vidjeti na linku OVDJE.

Ekipa Veleža će napokon u ovom susretu biti kompletna.

“Na raspolaganju su svi igrači. To je dobra vijest, jer je do sada uvijek neko važan izostao. Očekujte drugačiji Elfsborg u odnosu na prvu utakmicu. Mi smo napravili dobar skauting. Nisu očekivali da ćemo igrati kako smo igrali. Moguće je da su dosta naučili o nama”, istakao je Dudić.

Mostarci su jednom nogom krenuli prema Nizozemskoj, gdje bi, ako prođu Elfsboirg, u play-offu trebali igrati protiv Feyenoorda, koji ima prednost od 3:0 iz prvog meča sa Luzernom.

Utakmici sa Grbavice možete pratiti u direktnom TV prijenosu na Face TV-u.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije