Dudić nakon poraza: Da sam pustio na teren igrače iz Atine, izgubili bismo 5:0

0
Radiosarajevo.ba
Dudić nakon poraza: Da sam pustio na teren igrače iz Atine, izgubili bismo 5:0
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Feđa Dudić, trener Veleža

Velež je večeras izgubio na domaćem terenu od Rudara iz Prijedora sa 2:0 u okviru 3. kola Premijer lige BiH.

Nakon meča trener Rođenih Feđa Dudić nije mogao biti zadovoljan. Poručio je kako je Europa ostavila danak i da nje morao mijenjati prvu postavu jer su igrači koji su igrali 120 minuta u Atini bili preumorni.

"Ostavila je Evropa danak, ali to nije pravi razlog poraza. Čestitam Rudaru na zasluženoj pobjedi. Ja preuzimam krivicu jer ja sam taj koji je odredio sastav. Vjerujem u ove momke, ali mora se dati 100 posto kada se dobije šansa. Da je igrala ista postava kao protiv AEK-a, vjerovatno bi večeras bilo 0:5 i potrošili bi igrače", kaže Dudić i dodaje:

"Govorim već neko vrijeme da imamo 17-18 igrača za rotacije, a onda se dogodi ovo. Karma je čudo i ovo što se dogodilo je karma. Digli smo se nakon AEK-a, ali je možda bolje da se sada desilo, nego nekada u nastavku sezone. Kako smo zaslužili u Atini da prođemo, tako danas nismo i to je to. Čestitam još jednom Rudaru na zasluženoj pobjedi".

Također, dodao je da se on i njegovi igrači nemaju čemu nadati protiv Elfsborga u četvrtak ako budu igrali kao danas.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije