Dudić: Kritičari jedva čekaju slabiji rezultat ali mi nećemo ići svojeglavo!

0
Radiosarajevo.ba
Dudić: Kritičari jedva čekaju slabiji rezultat ali mi nećemo ići svojeglavo!
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Konferencija za novinare u Sarajevu

Velež je održao konferenciju za novinare na Grbavici uoči revanš utakmice trećeg pretkola UEFA Konferencijske lige protiv Elfsborga, a na istoj govorio je šef struke mostarskog kluba Feđa Dudić.

Rođeni su na gostovanju u prvoj utakmici odigrali neriješeno (1:1), tako da imaju sasvim realne šanse da se plasiraju u play-of ovog takmičenja.

“Uživamo u onome što radimo. Namješteni smo na postavke da ne gledamo s kim igramo. Igramo svoj film, gledamo sebe i sve ostalo poštujemo. Ukoliko bismo se pitali ko je s druge strane, ne bismo napravili ovo što smo napravili”, rekao je Dudić, dodavši:

Kritičari jedva čekaju slabiji rezultat, onda dođu na svoje. Mi nećemo kukati. Nikada nisam govorio o umoru, iako će nam ovo biti peta utakmica u 14 dana. Neću graditi alibi. Nismo mi umorni, mi smo puni samopouzdanja i energije”.

Konferencija za novinare u Sarajevu  - undefined

Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba: Konferencija za novinare u Sarajevu

Ekipa Veleža će napokon u ovom susretu biti kompletna.

“Na raspolaganju su svi igrači. To je dobra vijest, jer je do sada uvijek neko važan izostao. Očekujte drugačiji Elfsborg u odnosu na prvu utakmicu. Mi smo napravili dobar skauting. Nisu očekivali da ćemo igrati kako smo igrali. Moguće je da su dosta naučili o nama”, istakao je Dudić, dodavši:

“Očekujem ih u standardnoj formaciji, 4-3-3. U prvenstvu su igrali istu formaciju, nisu ništa mijenjali. Razgovarao sam s njihovim trenerom prije prve utakmice. Ne bih rekao da strahuju, ali se pribojavaju kakva će atmosfera biti. Navijače ne treba pozivati. Karte u Mostaru su rasprodate za dan i po. Navijači nam mnogu mnogo pomoći. Šveđani nisu navikli na takvu atmosferu”.

Dudić je govorio i o igri svog tima u sutrašnjoj utakmici.

“Probat ćemo napraviti pritisak. Nećemo ići svojeglavo. Ova ekipa nas može kazniti iz kontra napadač. Imaju puno igrača koji traže loptu u prostor za razliku od AEK-a i svaki neorganizovan izlazak naprijed može biti koban”, rekao je trener Veleža, koji ističe da ekipa neće smjeti propustiti šanse kao protiv Colerainea.

Vjeruje da je Elfsborg na visokom nivou, ali ističe da ih ne treba previše dizati, piše SC Sport.

Konferencija za novinare u Sarajevu  - undefined

Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba: Konferencija za novinare u Sarajevu

“Ne trebamo dizati Elfsborg nešto pretjerano, šanse su podjednake, čak možda jedan posto na našoj strani zbog domaćeg terena i mi ćemo se tako i postaviti”, kazao je Dudić.

Dudić smatra da su Rođeni bili podcijenjeni prije prvog susreta.

Šveđani su prognozirali na stranicama i forumima da će biti rezultat 6:0, 3:0… Eto, dali su nam jedan gol. Naučili smo još neke nove stvari o njima, kako jednu vrlinu, tako i jednu manu koja se ponovila u dvije utakmice i to ćemo probati iskoristiti”, rekao je trener Mostaraca.

Mostarski klub nije vježbao penale pred revanš sa Elfsborgom.

“Nismo još vježbali penale, danas ćemo to raditi na treningu. Mi smo toliko loši izvođači jedanaesteraca, da ja ne znam kako smo prošli u Atini”, kazao je Dudić, koji ne priželjkuje penale protiv Elfsborga.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije