Zrinjski nadigrao Željezničar: Plemići ubjedljivom pobjedom savladali Plave

2
Radiosarajevo.ba
Zrinjski nadigrao Željezničar: Plemići ubjedljivom pobjedom savladali Plave
Foto: FK Željezničar Facebook / Zrinjski - Željezničar

Željezničar je doživio težak poraz u derbiju četvrtog kola m:tel Premijer lige Bosne i Hercegovine, koji na kraju nije opravdao očekivanja, a Zrinjski je potpuno nadigrao Plave u Mostaru i na kraju ubjedljivo slavio rezultatom 3:0.

Opasno pred golom Željezničara bilo je odmah u prvoj minuti kada je sve sjajno uradio Juranović, ali izostala je realizacija. Veliku šansu Plemići su imali u četvrtoj minuti kada je Bilbija izašao na Bendera, no pogodio je u glavu golmana Željezničara. Zrinjski je tražio penal u desetoj minuti, ali sudija Topalović se nije oglasio.

Bekić je u 17. minuti poslao loptu malo pored gola Plavih. Na drugoj strani slab udarac Subašića završio je u rukama Kukića. Nakon što je Bašić poslao loptu preko gola, Željezničar je imao šansu preko Zdunića, koji je iskosa sa desne strane šutirao pored gola. Bilbija je pokušao glavom u 29. minuti, no Bender je to odbranio, piše Scsport.ba

Bender je fenomenalno intervenisao u 32. minuti kada je Bilbija šutirao glavom. Golman Željezničara više nije mogao izdržati, a u 36. minuti nakon centaršuta Bašića na pravom mjestu je bio Savić i doveo Plemiće u prednost. Domaći su u 42. minuti udvostručili prednost, a ovaj put pogodio je Bilbija i do kraja poluvremena ostalo je 2:0.

Mirno je počelo drugo poluvrijeme, a onda je u 57. minuti Zrinjski došao do trećeg gola. Bekrić je ponovo centrirao, a Bilbija pogodio glavom. Slična situacija kao kod drugog pogotka. Plavi su odigrali lijepu akciju u 60. minuti, a na kraju Zdunić je poslao loptu pored gola. Poništen pogodak Ćorluke zbog ofsajda u 63. minuti. Prethodno je Bender odbranio jedan dalekometan udarac.

Željezničar je bio blizu pogotka u 73. minuti. Bekrić je fenomenalno šutirao iz slobodnjaka sa nekih 25 metara, ali je pogodio samo prečku. U nastavku činilo se kao da je Zrinjski “povukao ručnu”, tako da do kraja nije bilo nekih velikih šansi te je rezultat ostao nepromijenjen do posljednjeg sudijskog zvižduka.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije