Željezničar golom Lendrića slavio protiv Krupe i preuzeo vrh tabele

Radiosarajevo.ba
Željezničar golom Lendrića slavio protiv Krupe i preuzeo vrh tabele
Fudbalski klub Željezničar dočekao je danas u trećem kolu Lige za prvaka Bosne i Hercegovine na stadionu Grbavica Fudbalski klub Krupa na Vrbasu. Slavio je domaćin rezultatom 1:0.

Željezničar je poveo u 13. minuti iz prve prilike na utakmici. Zeba je centrirao s lijeve strane, a svoj 17. pogodak u ovoj sezoni Premijer lige Bosne i Hercegovine postigao je Ivan Lendrić. Gosti prijete u 15. minuti utakmice. Šutirao je Ajdin Redžić, ali lopta odlazi pored desne stative gola Kjosevskog.

Krupa je opet zaprijetila u 22. minuti utakmice. Mirković je izveo korner, Vukotić bio najviši u šesnaestercu, ali Kjosevski brani i izbija loptu u korner. Sredinom prvog poluvremena dvije greške pravi Jadranko Bogičević, ali njegove poklone ne koriste napadači Krupe.

Željezničar je zaprijetio u 36. minuti utakmice. Miroslav Stevanović je centrirao, a Zakarić iz odlične situacije šutirao preko gola Kutića. Gosti su pokušali u 40. minuti utakmice, šutirao je Jašarević, a Miroslav Stevanović blokira njegov udarac. Ostalo je nakon 45 minuta igre na Grbavici 1:0 za Željezničar.

Željezničar je u 48. minuti pogodio prečku. Centrirao je Stevanović, a okvir gola zaustavio udarac štopera Plavih. Krupa prijeti u 51. minuti, prošao je Mirković po desnoj strani, šutirao, ali preko prečke gola Kjosevskog.

Novu prečku Plavi su pogodili u 54. minuti susreta. Ovaj put šutirao je Zakarić, lopta se odbila do Stevanović koji nije uspio matirati Kutića. Lendrić je u 70. minuti nakon dodavanja Blagojevića zatresao mrežu Krupe, ali je pogodak poništen zbog ofsajd pozicije.

U 77. minuti ponovo pokušava Miroslav Stevanović, ali šutira preko prečke gola gostiju. Rezultat se nije mijenjao do kraja utakmice, a Plavi su pobjedom protiv Krupe došli do prve pozicije na tabeli, s utakmicom više u odnosu na pratioce, Zrinjski i Sarajevo. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije