Vitez i Široki Brijeg podijelili bodove u okviru 3. kola Lige za opstanak BiH

Radiosarajevo.ba
Vitez i Široki Brijeg podijelili bodove u okviru 3. kola Lige za opstanak BiH
Facebook / NK Vitez - FK Široki Brijeg
Fudbaleri Viteza i Širokog Brijega podijelili su bodove u okviru 3. kola Lige za opstanak BiH okončavši svoj meč rezultatom 1-1.

Već u ranoj fazi susreta, bilo je vidljivo da domaći tim ima jako značajne ambicije da danas dođe do trijumfa, jer bi mu trijumf garantovao već mnogo mirniji nastavak sezone u Premijer ligi BiH.

Ipak, nisu stvari išle dobro od početka meča, a već u 10. minuti, vodstvo je domaćem timu donio Dejan Čabraja, koji je postigao pogodak poslije dosta konfuzne intervencije odbrane Viteza.

Bio je ovo gol koji ipak nije poremetio ekipu domaćina, iako je Vitežanima postalo jasno da će im borba za opstanak nakon primljenog gola protiv Širokog Brijega postati znatno teža.

Međutim, domaći su uspjeli brzo stići do poravnanja, a igrala se 28. minuta susreta kada je izjednačenje domaćinu donio Zoran Kokot, poslije jako lijepe akcije Ivana Livaje po desnoj strani.

Bila je to dobra uvertira za drugo poluvrijeme, u kojem se mnogo očekivalo od domaćeg tima, ili barem dovoljno da dođe do trijumfa protiv podmlađene i kombinovane ekipe Širokog Brijega.

Međutim, domaći nisu uspjeli postići još jedan gol, pa je meč okončan rezultatom 1-1, piše Sport1.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije