Slavko Petrović: Želimo pobijediti i mirno gledati duel Sarajeva i Zrinjskog

Radiosarajevo.ba
Slavko Petrović: Želimo pobijediti i mirno gledati duel Sarajeva i Zrinjskog
Fudbalski klub Željezničar sutra će na stadionu Grbavica u trećem kolu Lige za prvaka Bosne i Hercegovine dočekati Fudbalski klub Krupa na Vrbasu.

Danas je u prostorijama kluba iz Zvorničke 27 održana press konferencija na kojoj su se prisutnim predstavnicima medija obratili šef stručnog štaba Slavko Petrović i napadač Ivan Lendrić. 

"S Krupom smo u prvoj utakmici kući imali dosta problema. Očekujem da protiv Krupe pokažemo jedno bolje lice nego protiv Zrinjskog. Želimo tri boda i nadamo se da ćemo popraviti poziciju na tabeli s obzirom na to da u direktnom okršaju igraju Sarajevo i Zrinjski. Što se tiče moje ekipe sigurno da će se malo promijeniti. Zebinom povredom dosta smo izgubili. Stanić mora odraditi suspenziju. Stojanović nije trenirao i na njega vjerovatno ne možemo računati. Tek počinje pakleni program i svaki nam je igrač potreban. Bitno je da nemamo mnogo povreda i nekih glupih kartona", istaknuo je Petrović i dodao:

"Samo kvalitet odlučuje. Beširevića sam priključio čim sam došao. On je izašao iz kadeta, ovu godinu i sljedeću može igrati za juniore. Ne želim da ga ubacim u vatru i polomim, jer to nije cilj. Cilj je napraviti mladog igrača. Beširević je na dobrom putu i sigurno da će i on, ali i drugi mladi igrači imati svoju minutažu kada za to dođe vrijeme. Sada se moramo osloniti na one igrače koji imaju iskustvo. Volim da radim s mladim igračima, ali ne može svaki igrač uskočiti u Premijer ligu. Treba ih dizati postepeno i dovesti do toga da konkurišu za prvi sastav", rekao je Petrović.

"Sigurno da nam ritam srijeda - subota ne odgovara toliko. Ipak koliko god je to loše, toliko je i dobro. Imamo sada utakmicu jako brzo nakon Zrinjskog koju moramo dobiti i sve ćemo uraditi da dođemo do trijumfa. Mi svaki put kada igramo imamo obavezu prema navijačima i pozivam ih da sutra zajedno slavimo", rekao je Lendrić.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije