Mehmed Janjoš: Derbi može odlučiti jedan dobar potez

Radiosarajevo.ba
Mehmed Janjoš: Derbi može odlučiti jedan dobar potez
Fudbalski klub Sarajevo u trećem kolu Lige za prvaka Bosne i Hercegovine na stadionu Asim Ferahtović Hase ugostit će HŠK Zrinjski.

Danas je u prostorijama kluba iz Titove 38b održana press konferencija na kojoj su se prisutnim predstavnicima medija obratili šef stručnog štaba Mehmed Janjoš i napadač Anel Hebibović.

"Imam jednu i ljudsku i moralnu obavezu prije nego što počnem pričati o utakmici sa Zrinjskim. Želim da poklonim pobjedu iz Tuzle navijačima koji su doživjeli tešku saobraćanju nesreću prije 20-ak dana", rekao je Janjoš.

"Zrinjski je fenomenalno vođena ekipa. Rade onako kako treba da se radi, ne gomilaju igrače. Mi pobjedom u Tuzli trasiramo put ka Europi, što je naš osnovni cilj i bit će mnogo lakše kada osiguramo Europu", istaknuo je Janjoš.

"Mislim da je svaka utakmica jako važna. Sve su utakmice bitne. Nijedna ne nosi četiri boda, sve nose tri boda i ne mislim da će samo derbi utakmice odrediti prvaka. Mi se okrećemo samo sebi. Ne vjerujem da možemo uraditi nešto da iznenadimo Zrinjski, niti oni nas. Derbi može odlučiti jedan dobar potez, jedan pojedinca. Mi smo u prednosti zbog navijača, a sam ishod ćemo vidjeti na utakmici. Mislim da će Zrinjski ići na pobjedu, jer je bodovna razlika jako mala. Sve ekipe ako žele nešto veliko moraju ići na pobjedu", rekao je Janjoš.

"Saša Balić i Saša Novaković neće biti u kombinaciji, imaju problema s povredama. Mislim da će Said biti u rosteru, Crnkić se vraća nakon kartona i mislim da imamo ekipu koja može odgovoriti zadatku", rekao je Janjoš.

Nakon Janjoša medijima se obratio i Anel Hebibović.

"Atmosfera u ekipi je odlična. Postali smo prava klapa, svi smo jedni uz drugog. Protiv Zrinjskog nas očekuje jedna teška i zahtjevna utakmica. Moramo zadržati ovaj pristup i mislim da neće biti problema. Ja sam dostigao dobru formu zahvaljujući trenerima i igračima. Ima veliku podršku navijača i to je najbitnije", rekao je Hebibović.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije