Valjić u rodnoj Banjoj Luci sudi jednu od važnijih utakmica sezone u BiH

Anadolija
Valjić u rodnoj Banjoj Luci sudi jednu od važnijih utakmica sezone u BiH
U utakmici koja bi u konačnici mogla odlučiti koja će ekipa ispasti iz Premijer lige Bosne i Hercegovine, između Metalleghea iz Jajca i zeničkog Čelika u nedjelju na Gradskom stadionu u Banjoj Luci od 16.30 sati, pravdu će dijeliti Ognjen Valjić.

Sudijska komisija N/FS BiH susret u njegovom rodnom gradu odlučila je ukazati upravo najboljem bh. sudiji sa FIFA značkom, što je i sa aspekta troškova ali i važnosti susreta dobar potez.

Preostala dva duela trećeg kola Lige za opstanak u Premijer ligi BiH igrat će se u subotu, 8. aprila. Vitez će od 16 sati dočekati polufinalistu Kupa BiH, tim Širokog Brijega (sudija: Ilija Živković iz Orašja). Mladost u Doboju kod Kaknja bit će domaćin Olimpicu od 16.30 sati (sudija: Antoni Bandić – Grude).

Prema poretku na tabelu u Ligi za opstanak vodi Široki Brijeg sa 34 boda. Druga je Mladost sa 27 osvojenih bodova, tri više od Viteza. Metalleghe je sakupio 22, Čelik 17, Olimpic 14 bodova.

Premijer ligu BiH na kraju sezone napustit će dva posljednjeplasirana kluba iz Lige za opstanak. U bh. društvo najboljih ući će pobjednici entitetskih šampionata Federacije BiH i Republike Srpske.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije