Uprava FK Sarajevo razmišlja o gradnji svog stadiona

Fena
Uprava FK Sarajevo razmišlja o gradnji svog stadiona
Predsjednik Skupštine FK Sarajevo Valentin Ilievski izjavio je za zvanični internet portal tima da svaki klub na svijetu sanja da ima vlastiti stadion, istaknuvši da ni neki od najvećih svjetskih stadiona nisu u vlasništvu svojih klubova.

"Svjesni smo da je Olimpijski stadion Asim Ferhatović Hase javno dobro i da je grad mnogo u njega uložio, s druge strane naš klub mnogo i daje i vraća tom istom gradu, odnosno općini na kojoj se nalazi. Uprava kluba razmišlja o svom stadionu jer time rješavamo brojne probleme", istaknuo je.

Dodaje da je klubu potreban mali moderni natkriveni stadion, izgrađen prema svjetskim standardima te da njegov kapacitet ne treba biti veći od 10 do 12 hiljada posjetitelja, koji će uvijek biti pun i isplativ.

"Kada imate stadion, vi imate i mjesto za marketing, investitore i biznis klub. Nama ne trebaju VIP lože, nama treba biznis klub, family corner za porodice i djecu igrača, ugodna atmosfera i pozitivan ambijent. Moramo svi, od uprave do navijača, graditi pozitivnu atmosferu", zaključio je Ilievski.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije