Mladost i Olimpic remizirali, Sloboda slavila veliku pobjedu u Bijeljini

Radiosarajevo.ba
Mladost i Olimpic remizirali, Sloboda slavila veliku pobjedu u Bijeljini
/ Foto: FB Page FK Olimpic
Fudbaleri Slobode slavili su veliku pobjedu na gostovanju kod Radnika, te su savladali bijeljinski tim rezultatom 1-0.

Nije lopta kako treba ni krenula sa centra, a Sloboda je već vodila rezultatom 1-0. Gol je postigao Ismar Tandir u prvoj minuti utakmice, nakon odličnog centaršuta sa lijeve strane.

Radnik je već tad imao ozbiljan problem i krenuo je po poravnanje, a pred golom Filipa Erića su se redale šanse za domaćina, no mladi golman je branio odlično. Prvo je pokušao Marko Obradović u 9. minuti, a nešto kasnije je blizu pogotka bio i Aleksandar Vasić, no gol Slobode ostao je netaknut, piše Sport1.

U 27. minuti je sjajnu šansu imao Marko Obradović ali je sa gol linije loptu izbacio Škahić. Do kraja prvog poluvremena, Sloboda je nakon lijepog kontranapada imala šansu preko Zilkića, kojem je malo nedostajalo da postigne gol i donese svom timu još sigurnije vodstvo, no nije bilo promjene rezultata.

Drugi dio susreta je donio ofanzivu Radnika i mnogo prostora za kontranapde Slobode. U 58. minuti Okić se nije snašao u kaznenom prostoru Slobode, a nekoliko minuta poslije, Ordagić je pogodio stativu. Kako se bližio kraj susreta, tako su i napadi Radnika postajali više očajni nego sinhronizovani, a prijetili su domaći uglavnom stihijski.

Sjajnim odbranama se ponovo uspio istaći Filip Erić, koji je naročito dobro odbranio udarac Stanka Ostojića iz slobodnog udarca. Domaći tim na kraju nije uspio doći do poravnanja, pa je Sloboda tako ostvarila veliku i veoma značajnu pobjedu, kojom je stigla na samo bod zaostatka za bijeljinskim timom.

Mladost i Olimpic remizirali su u okviru trećeg kola Lige za opstanak. Konačan rezultat glasio je 2:2.

Olimpic je sjajno otvorio susret. Igrala se druga minuta kada je Milović odlično prošao po strani, odigrao loptu za Svraku koji je sa nekih sedam metara od gola Velića bio siguran i savladao Velića. U 12. minuti Ramović je nakon ubačaja Brkića postigao pogodak.

Nakon kornera za domaće i intervencije odbrane gostiju, lopta ponovo dolazi do Brkića koji ponovo centrira, a ovog puta je Ramović precizan za poravnanje rezultata. Imali su domaći još neke poluprilike, ali nisu uspjeli da postignu pogodak, pa se na poluvrijeme otišlo sa neriješenim rezultatom 1:1.

Otvaranje drugog dijela donijelo je sličnu igru kao i u prvom dijelu. Igralo se većinom između dva kaznena prostora. Maksimović i Ramović su imali dvije sjajne prilike, koje nisu uspjeli pretvoriti u pogotke. A kako to u fudbalu biva, kada ne iskoristiš svoje prilike stiže kazna. Ulazak Govedarice u 58. minuti je donio preokret. Pehar je u 63. minuti nakon solo prodora dodao loptu do Govedarici koji je precizno šutirao i plasirao je u mrežu. U 85. minuti domaći su iz kaznenog udarca koji je izveo Brkić stigli do novog poravnanja. Imamović je nespretno reagovao u svom šesnaestercu, a sudija Bandić je pokazao na bijelu tačku.

Do kraja susreta nije bilo puno prilika za promjenu rezultata, pa je remi najrealniji ishod ovog susreta, piše Sport1.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije