Zbog rekordnih transfera UEFA pokrenula istragu PSG-a

Radiosarajevo.ba
Zbog rekordnih transfera UEFA pokrenula istragu PSG-a
Kao dio promatranja klubova Europska nogometna federacija (UEFA) pokrenula je istragu protiv PSG-a, zbog mogućeg nepoštivanja finansijskog fair playa, objavljeno je iz krovne kuće europskog nogometa.

Naravno, to je posljedica rekordnih transfera Neymara od 222 miliona eura, te onog u kojem će PSG isplatiti 180 miliona eura za Kyliana Mbappea, nakon što ovaj odigra jednu sezonu na posudbi u pariškom klubu, prenosi Goal.com.

Iz Španije su jučer stigle i informacije da su Barcelona i Real Madrid, koji su također željeli dovesti Mbappea u svoje redove, tužili PSG i zatražili od UEFA-e da otvori istragu zbog čega je krovna kuća europskog nogometa, manje od 24 sata nakon isteka prijelaznog roka, to i učinila.

"Istraga će se fokusirati na to poštuje li klub sve propise poslovanja, a u svjetlu posljednjih transfera. UEFA smatra da je finansijski fair play ključan mehanizam koji treba osigurati finansijsku opstojnost europskog nogometa", stoji u saopćenju.

Istraga će trajati koji mjesec i za to vrijeme, dakako, PSG može neometano sudjelovati u svim natjecanjima. U Ligi prvaka je u skupini s Bayernom, Anderlechtom i Celticom.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije