Kylian Mbappe: San je nositi dres PSG-a

Anadolija
Kylian Mbappe: San je nositi dres PSG-a
EPA / Kylian Mbappe
Francuski napadač Kylian Mbappe (18) je novi igrač Paris Saint-Germaina (PSG), a u prvom obraćanju javnosti istakao je da je sretan zbog dolaska na Park prinčeva, javlja Anadolu Agency (AA).

"Vrlo sam sretan i ponosan zbog dolaska u PSG. Za mladu osobu iz okolice Pariza poput mene, san je da nosi crveno-plavi dres te da doživi jedinstvenu atmosferu na Parku prinčeva. Privukao me je projekt kluba, koji je jedan od najambicioznijih u Evropi", rekao je Mbappe.

Istakao je da želi dobrim igrama pomoći klubu da nastavi sa uspjesima.

"Zajedno s novim saigračima namjeravam nastaviti svoj napredak, ali i pomoći timu da ostvari svoje velike ciljeve", kazao je Mbappe.

Paris Saint-Germain (PSG) je u četvrtak i zvanično potvrdio transfer mladog Mbappea iz Monaca.

Transfer bi trebao biti vrijedan 180 miliona eura, te bi bio drugi najskuplji u historiji fudbala.

Mbappe se tako pridružio Brazilcu Neymaru koji je u PSG stigao u rekordnom transferu iz Barcelone vrijednom 222 miliona eura.

Iako mu je tek 18 godina, Mbappe je prošle sezone, u kojoj je Monaco osvojio naslov šampiona Francuske, briljirao. Odigrao je 44 zvanične utakmice i postigao 26 golova, od čega 15 u prvenstvu.

U martu ove godine je i debitovao za seniorsku reprezentaciju Francuske za koju je do sada odigrao četiri susreta.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije