Cifre od kojih će vam se zavrtjeti u glavi: Football leaks objavio Neymarov ugovor

Radiosarajevo.ba
Cifre od kojih će vam se zavrtjeti u glavi: Football leaks objavio Neymarov ugovor

Football leaks je web-stranica koja objavljuje povjerljive ugovore između klubova i fudbalera, a posljednji koji su objavili je onaj između Barcelone i Brazilca Neymara. 

U posljednje vrijeme na meti Football leaksa je Barcelona, nakon ugovora Luisa Suareza, objavljen je i ugovor Neymara. Ugovor je posebno zanimljiv, s obzirom na to da još uvijek traje trakavica oko zakonskih procedura kada je njegov prelazak iz Santosa u Barcelonu u pitanju. 

Brazilac je 2013. godine potpisao petogodišnji ugovor vrijedan 49.5 miliona eura. Neymarova plaća je svega pet miliona eura, ali kroz bonuse i klauzule Neymar može zaraditi mnogo više novca, dok je odštetna klauzula postavljena na 190 miliona eura. 

Neymar je nakon potpisa ugovora s Barcelonom dobio 8.5 miliona eura na ruke, a svake sezone dobije dodatnih milion eura, ukoliko skupi 60 posto nastupa za klub. Za direktan plasman u Ligu prvaka dobije 637.500 eura, a dodatnih 425.000 eura za prolazak grupne faze Lige prvaka. 

Za osvajanje La Lige Neymar dobije 637.500 eura, a za Kup kralja i Ligu prvaka po 850.000 eura. U slučaju trostruke krune (kao prošle sezone), Neymar dobije 1.7 miliona eura.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najnovije