Wenger ovisi i o Džeki: Arsenal na korak do najskupljeg pojačanja u historiji

Radiosarajevo.ba
Wenger ovisi i o Džeki: Arsenal na korak do najskupljeg pojačanja u historiji
Arsenal je dogovorio najskuplji transfer u historiji kluba. Tobdžije iz Londona platit će Borussiji Dortmund 63 miliona eura za Pierre-Emerick Aubameyanga, dok će Gabonac imati sedmičnu plaću od 180.000 funti.

Međutim, transfer će biti obavljen samo ako Borussija Dortmund osigura zamjenu do kraja prelaznog roka (srijeda). Gabonac je prihvatio ugovor na tri i pol godine prema kojem će zarađivati pomenutih 180.000 funti sedmično.

Dogovor je postignut prehodnog vikenda, a Aubameyang će na Emirates kada Milioner iz Dortmunda pronađu zamjenu. Ostalo im je malo vremena s obzirom na to da se tržište zatvara u srijedu. Jedna od opcija je Olivier Giroud, ali Francuz ne želi napustiti Arsenal u zimskom prelaznom roku.

Druga mnogo realnija opcija je Michy Batshuayi, napadač Chelseaja, koji će dobiti dozvolu da napusti Stamford Bridge kada Chelsea pronađe zamjenu. Tačnije, ukoliko Chelsea i Edin Džeko pronađu zajednički jezik Batshuayi će dobiti odrijeđene ruke da napusti Plavce i ode na posudbu, prenosi The Guardian. 

Da li Wenger i Arsenal ovise o Džekinom dogovoru s Chelseajem ili će Milioneri pronaći drugo rješenje znat ćemo uskoro. Prelazni rok se približava kraju, a posljednji dani i sati uvijek su najzanimljiviji.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije