Dogovorili se Roma i Chelsea, ali ne i Džeko i Plavci

Radiosarajevo.ba
Dogovorili se Roma i Chelsea, ali ne i Džeko i Plavci
Transfer Edina Džeke u redove aktuelnog prvaka Engleske londonski Chelsea danima je već glavna tema sportskih medija, kako na Čizmi, tako i na Otoku.

Roma je prihvatila ponudu Chelseaja za Džeku i Emersona, ali kapiten našeg nacionalnog tima još uvijek nije uspio dogovoriti uvjete s ekipom sa Stamofrd Bridgea.

Guardian ističe kako Džeko želi ugovor na tri i pol godine, odnosno do 2021. godine, dok Chelsea nije spreman prihvatiti te uvjete. Naime, Džeko će na ljeto 2021. godine imati 34 godine i Chelsea zbog toga nije spreman prihvatiti uvjete našeg reprezentativca. 

Da je "zapelo" u dogovoru Džeke ili njegovog menadžera s Chelseajem, a ne između dva kluba potvrdio je izvršni direktor ekipe s Olimpica Umberto Gandini.

"Postoje ponude, razgovaramo o njima, ali morate znati da se tri strane moraju dogovoriti da bi došlo do realizacije transfera, a nekada dogovor treba pronaći i sa zastupnicima fudbalera", rekao je Gandini, prenosi Football Italia.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije