Očajna partija Džeke i društva: Sampdoria golom Zapate slavila na Olimpicu

Radiosarajevo.ba
Očajna partija Džeke i društva: Sampdoria golom Zapate slavila na Olimpicu
Radiosarajevo.ba / Edin Džeko
Sjajnim pogotkom pred sam kraj utakmice nogometaši Sampdorije stigli su do pobjede na Olimpicu, protiv Edina Džeke i društva, te time srušili Romu koja se nadala konačnom prekidu crne serije.

Sampdorija je i prvi dio utakmice odigrala sjajno, te pokazala kako zaista imaju priliku ugroziti jednu od najvećih italijanskih ekipa, te su samo u prvom poluvremenu zabilježili 12 šuteva na gol Rome. Ipak, Alisson je bio na visini zadatka te je nekoliko puta sjajno intervenirao.

S druge strane, Roma je najveću šansu na susretu propustila u 39. minuti, kada je Viviano odbranio penal Florenziju.

U nastavak apsolutno drugačija slika na terenu. Roma je žestoko napadala, ali se razbranio Viviano, jedan od heroja večerašnje pobjede Sampdorije. Kazna za sve Romine promašaje uslijedila je deset minuta prije kraja meča kada je Zapata postigao gol na asistenciju Murrua.

Kapiten reprezentacije BiH Edin Džeko odigrao je svih 90 minuta u poraženoj ekipi i pružio jednu od lošijih partija ove sezone.

Sampdorija se s novom pobjedom primakla Romi na petoj poziciji na svega četiri boda zaostatka.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije