Lampard poručio Chelseaju: Zaboravite sve druge i dovedite nam Džeku

Radiosarajevo.ba
Lampard poručio Chelseaju: Zaboravite sve druge i dovedite nam Džeku
Vječni kapiten i bivši nogometaš Chelseaja Franck Lampard prokomentirao je danas dolazak pojačanja u svoj bivši klub, te je istaknuo kako je trenutno londonskom divu najbolja opcija dovođenje bh. reprezentativca Edina Džeke.

On je istaknuo kako je bh. napadač mnogo bolja opcija od Andyja Carrolla i Petera Croucha, koji su spominjani kao alternative za napadača Rome, prenosi Goal.

"Carroll i Crouch nisu imena za kakvima je Chelsea ranije išao. Ali januar je težak, uglavnom se traže manja popunjavanja rupa, dok su veliki transferi poput Alexisa Sancheza iznimka", kazao je Lampard za Evening Standard.

Ipak, istaknuo je da bi Carroll ili Crouch bili samo rezervna opcija dok je Džeko "nešto drugačije, vrlo dobar all-round igrač odličnih karakteristika.

"Veća će ulaganja ići na ljeto. Lako je reći da Crouch i Carroll nisu Chelseajev rang, ali to nije pokazatelj u kojem smjeru ide Chelsea nego više pokazatelj da trener misli da se nisu dovoljno pojačali ljetos. Sada su iskusni igrači ključni i vrijeme je za slogu u ekipi", zaključio je Lampard.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije