Sreća bila saveznik Sarajeva: Bordo tim slavio u Vitezu autogolom Nwolokora

Radiosarajevo.ba
Sreća bila saveznik Sarajeva: Bordo tim slavio u Vitezu autogolom Nwolokora
Fudbalski klub Sarajevo odmjerio je danas snage u osmom kolu Premijer lige Bosne i Hercegovine sa Nogometnim klubom Vtez.

Igrala se 2. minuta, a u dobroj poziciji našao se Zoran Kokot koji nije uspio matirati golmana Sarajeva. 

U 21. minuti se desila sporna situacija u kaznenom prostoru Sarajeva. Livančić je bio u duel s Balićem te je pao, no sudija nije pokazao na bijelu tačku nakon čega su uslijedili protesti domaćih navijača.

Vitez je do kraja poluvremena bio bolji protivnik od Sarajeva, a prvu šansu je imao već u 27. minuti. Kokot je nakon ubačaja Tonija Livančića sa desne strane pogodio stativu gola Sarajeva. Šutirao je relativno loše iz dosta izgledne pozicije.

Drugo poluvrijeme je počelo u sličnom ritmu kao i prvo, a nijedan tim nije pokazivao previše. Sarajevo je negdje oko 60. minute krenulo u punu ofanzivu i prvo je Saša Balić pogodio stativu poslije ubačaja Edina Rustemovića iz slobodnog udarca, da bi nedugo potom udarac Harisa Duljevića nakon odličnog dodavanja Hebibovića odbranio Samuel Nwolokor.

Ono što je hendikep za Sarajevo u drugom poluvremenu bila je po svemu sudeći nova povreda Saida Husejinovića, koji je iz igre morao izaći u 54. minuti.

Nakon jednog duela s domaćim igračem on je ostao ležati na terenu držeći se za koljeno, a još uvijek nije poznato da li je povreda ozbiljnije prirode, no strah navijača je opravdan s obzirom na to da je miljenik ‘Bordo nacije’ imao dosta problema s koljenima u prošlosti.

Ipak, u 90. minuti, centaršut Hodžića sa desne strane ka Ahmetoviću pogađa loše postavljenog Marka Jevtića, a lopta završava iza leđa golmana Nwolokora za veliku radost gostujućih fudbalera. Borbeno Sarajevo je tako odnijelo bodove sa teškog gostovanja iako nije pokazalo previše, ali prikazalo je dovoljno borbenosti da napravi razliku u odnosu na svoje igre iz prethodnog perioda.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije